Intervju: Veterinærstudent fra Tsjekkia

Ingrid, Tsjekkia 1

Navn: Ingrid Marte Østnes
Alder: 23 år
Studiested: University of Veterinary and Pharmaceutical Science, Brno Tsjekkia
Klassetrinn: 3. Klasse

1: Hva gjorde at du valgte å studere veterinær?

Som veldig mange andre så har veterinærdrømmen vært der siden jeg var veldig liten. Jeg er oppvokst på gård med en nabo som er veterinær, så jeg ble tidlig introdusert for yrket. Når jeg ble litt eldre så var det også den medisinske delen med påvirkning på folkehelsa og mangfoldet rundt oss som fanget meg, og ikke kun alle de søte dyrene.

2: Hvorfor valgte du å studere i utlandet og hvorfor på akkurat “ditt studiested”?

Jeg var ikke klar for å dra til utlandet rett etter videregående, men etter at jeg hadde fått litt tid på meg, ble jeg mer og mer vant til tanken.
Grunnen til at jeg valgt Brno er fordi byen virket koselig og sentralt plassert i Europa. Jeg syns også det var veldig bra at klassene ikke var for stor og at det var mange nasjonaliteter samlet.

3: Har du noen tips til de som tenker å studere i utlandet?

Jeg dro ned uten for høye forventninger, og ble heller positivt overrasket enn negativt. Så lenge man har et åpent sinn og er villig til å tilpasse seg, så tror jeg det å studere i utlandet kan gi deg mange fordeler.

4: Hva er drømmejobben?

Drømmejobben er å være en del av en smådyrsklinikk hvor jeg hele tiden har mennesker rundt meg som bidrar til faglig utvikling. En spesialisering innenfor bløtvevskirurgi er helt klart den største drømmen.