ANSA Italia: Milano Design Week 2015

Mitt navn Håvar, jeg er designstudent ved NABA og er med i Landstyret i ANSA Italia. Jeg har vært med på Design Week i Milano for noen noen uker siden, og i dette innlegget skal jeg dele opplevelsene med deg.

For det første må jeg bare si at jeg ble sjokkert over hvor stort og bra gjennomført Design Week er. 6 dager, 1258 eventer og 15 områder i byen å utforske! Det er faktisk så mye at det er umulig å se alt de har satt i stand. Heldigvis fikk vi NABA-studenter fri fra forelesningene denne uken og kunne sette av maksimalt med tid til å se oss rundt.

De ulike områdene man kan besøke under Design Week.
De ulike områdene man kan besøke under Design Week.

Det første så møtte oss da vi gikk inn i byen et mylder av kreativitet, nysgjerrighet og glede. Hver krinkel og krok i områdene var omgjort til showrooms og utstillinger.

Gamle industriområder har blitt moderne og innbydende. Det var til og med satt opp skikkelig kule pop-up spisesteder. Design Week inneholder et bredt spekter av merker, bedrifter, organisasjoner og lignende som viser sine idéer, konsepter eller produkter. Vi fikk komme under huden på alt fra store bilprodusenter, ølbryggere, innredning, teknologi og innovasjon, møbler, kunst og mye mer fra hele verden.

Kule tekstiler.
Kule tekstiler.
IMG_4862 kopi
Bøker til salgs. Denne var spesielt dyr.
Nederlandsk designakademi
Eat shit: Design Academy Eindhovens utstilling. Her var det mye avføring.
Honey, we need to talk: Design School Koldings Utstilling.
Honey, we need to talk: Design School Koldings Utstilling.

Det jeg likte best med Design Week er at de som stiller ut forteller mer enn gjerne om hva de holder på med, og hva de stiller ut. Jeg for eksempel, helt ut av det blå fant jeg verdens kuleste stol. Det er rett og slett den mest gjennomtenkte kosestolen jeg noen sinne har sett! Og når jeg fikk øye på den vet jeg ikke hvordan jeg reagerte, men sikkert ganske rar og målløs. Problemet mitt var at jeg ikke visste om jeg kunne sitte i den, siden stolen sto utstillt. Dette fikk designeren heldigvis med seg, som lot meg sitte i stolen mens han fotalte meg alt om idéen bak. Hvis jeg husker riktig var han student, og stolen var eksamensprosjekt. Jeg skal eie den stolen en vakker dag.

Designeren fortalte at han ble inspirert av trehytten sin fra barndommen. Terningkast 6!
Designeren fortalte at han ble inspirert av trehytten sin fra barndommen. Terningkast 6!

Om du tenker på å bli student i Milano er dette virkelig noe å få med seg. Uansett hvilke fag du ønsker å ta. Ønsker du å se mer av Milano Design Week kan du søke #mdw15 på Instagram.

Følg oss i ANSA Italia på Instagram @AnsaItalia

Bilder har jeg lånt av medstudent Helene Viktoria Sem Henriksen (@heleneviktoria).