ANSA POLEN: REISER TIL BERLIN!

Med et (nesten) fulltallig styre bar det avgårde til Berlin 1.mai-helgen 2015. Vi var invitert til ANSA Tysklands landsmøte og dermed hadde turen mange spennende formål. Det å samarbeide på tvers av landegrenser, skape bekjentskap innad i ANSA, få inspirasjon fra andre landsstyrer – det skulle rett og slett vise seg å være helt vanvittig morsomt!

Fredag var det en spent gjeng fra Polen som ankom Berlin, alle fra sine respektive studiebyer. Ikke bare skulle vi bli kjent med ANSA Tyskland – vi skulle jo endelig bli kjent med hverandre også!

bilde 1 ansa

bilde 2 ansa

Sightseeing og bånding – Berlin er svært og det er landemerkene også! Vi surret rundt ganske lenge på Alexanderplatz før vi plutselig oppdaget det karakteristiske tv-tårnet helt tilfeldig gjennom mobilkameraet i det vi skulle ta en selfie. Her ser vi Simen, Ingrid og Natalie.

Fredagskvelden var satt av til sosialisering med ANSA Tyskland. Når det kommer til bilder så viser vi oss imidlertid å være nokså selvsentrerte.

bilde 3 ansa

Fra venstre: Kristine, Simen , Natalie, Magnus, Margrethe og Ingrid

Krysser grenser med ANSA – Et lite pit-stop for å ta et obligatorisk bilde foran Berlinmuren. Deretter bar det over grensa til Kreuzberg hvor det yret av liv i gatene anledning mai-fest.

bilde 4 ansa

Det ble noen få timer på puta før vekkerklokka plutselig viste 09.00 og det var på tide å komme seg ned til De Nordiske Lands Ambassade og ANSA Tysklands landsmøte. Det ble flere spennende foredrag, blant annet fra Kristian Viflot i hovedstyret og sjømannsprest Bjørn Olav Bøe.

bilde 5 ansa

Etter et svært nervepirrende valg kunne vi gratulere ANSA Tysklands nye landsstyre!

bilde 6 ansa

bilde 7 ansa

På kvelden var det tid for å feire det nye- og hedre det gamle styret! Det ble en staselig middag på Munches Hus som er en helnorsk restaurant drevet av norske Kenneth. Her fikk vi smake alt fra Bestemors Fiskesuppe til Trollkrem – alt av ypperste klasse. Vi fikk også hilse på Kenneth selv som mente det var stas å høre de tradisjonsrike og rungende ANSA-sangene i lokalet hans. Jaja, Kenneth.

bilde 8 ansa

bilde 9 ansa

Simen sammen med ANSA Tysklands nyvalgte landsleder Katinka Oxaas.

Kvelden ble avrundet på klubben 40 seconds. Her danset vi til soloppgang til en oppsiktsvekkende utsikt over Berlin. Beklager at det ikke finnes bilder herfra – de fleste hadde vel nok med å holde seg på dansefoten enn å fikle med mobilkameraet denne natten.

Etter en herlig søndagsbrunsj på Cafe Bleibtreu var det et vemodig landsstyre som takket for seg. Med nye bekjentskaper og en hel del inspirasjon i kofferten, dro vi hvert til vårt, tilbake til våre respektive studiebyer.

bilde 10 ansa

Noen av oss skulle ikke fly før på kvelden. Og det var flaks for oss! Vår nye ANSA Tyskland-venn, Caroline, ledet oss elegant gjennom de hippeste stedene i Berlin!

bilde 11 ansa

Her ser vi Ingrid og Simen som prøver å blende inn med de lokale hipsterne.

bilde 12 ansa

Var så heldige å få oppleve denne utrolig talentfulle parkmusikanten, Alice Phoebe Lou. Ryktene sier at hun nettopp skal ha fått platekontrakt, og som de ny-vervede hipsterne vi nå er må vi jo bare kjøpe den plata!

For en helg det har vært! Og ikke minst – for noen kule mennesker som studerer i Tyskland. Det er ikke tvil om at vi ser denne gjengen igjen. Kanskje på et ANSA arrangement nær deg? 😉

bilde 13 ansa

En spesiell takk til forrige landsleder Peter Netland (i midten) og styremedlemmene Philip (venstre) og Einar som arrangerte denne nydelige helgen!

Tusen takk for oss ANSA Tyskland! Vi sees snart igjen 🙂