ANSA POLEN: 17.MAI FEIRING I BIALYSTOK

I Bialystok bor og studerer det ca 180 norske medisinstudenter, og 17.mai er en gyllen anledning til å få samle alle. Årets feiring startet for noen med et halvmaraton gjennom byen med over 2000 deltagere. Vi kunne stolt stille med 5 medlemmer til start som gjorde en fantastisk prestasjon med gode resultater.

bialy1

Det er vanlig blant studentene å holde 17.mai-frokost/lunsj klassevis. Her er noen bilder fra 6.klasse sin lunsj, som også hadde potet- og sekkeløp.

bialy3

bialy2

I tradisjon tro møtes alle de festglade studentene klokken 17 utenfor universitetet vårt, Branicki Palace, klare til å gå i tog. Alle har tatt på seg finkjolene eller dressen, noen stiller til og med i bunad. Vi masjerer deretter ned til middagslokalet, med korps i front, sponset av universitetet. I og med at den eneste sangen korpset kan er “Norge I rødt, hvitt og blått”, synger vi den gledelig på repeat hele veien 🙂

bialy13bialy6

biely1

Årets middag ble holdt i en av festsalene til Hotel Golebielski, midt i Bialystok sentrum, et lite steinkast fra universitetet. De serverte oss en føsteklasses middag, og det var topp stemning hele kvelden. Det ble holdt taler og folk sang. Årets 17.mai-tale ble holdt av Helena Nysand, med hjelpere, fra 6.klasse. Hun oppsummerte hele grunnlovens historie og viktigheten av frihet – i rap-versjon! Hele salen klappet takten – kjempestemning!

Nå har vi frihet, men hva har vi den for?

Vi kan skape en ny morgendag. Vi kan kjempe viktige slag.

Som medmenneske og lege. Framtiden vår kan vi prege

bialy7

Organisasjonen “Ucare” holdt også et lite innlegg med loddtrekning der inntektene gikk til prosjekt Kisumu, prosjektet der de bygger et dagsenter for barn i Kisumu, Kenya. Hovedpremien var et AHLR kurs med Akuttmedisinsk gruppe. Ucare er startet av studenter fra Bialystok. Ta gjerne en titt på nettsidene deres: http://www.ucareproject.com

bialy8

 

Til kaffen ble det servert norske kaker, bakt av frivillige studenter. Utover kvelden ble diskolysene slått på og det ble dans og allsang hele natten gjennom!

bialy9

Her ser vi styret i ANSA Bialystok

bialy10bialy11

bialy12

Gratulerer med dagen som var kjære Norge. Hipp hipp hurra!