ANSA Tysklands sommerleker i Rostock

Årets sommerleker ble arrangert av ivrige ANSA-medlemmer i Rostock. Både tilreisende og de fastboende gledet seg veldig til å endelig møtes igjen.

IMG_0293
Kari og Kristina nyter en kald spagetti-is før det bar videre til stranden.

Hele fredagsettermidag og kveld ble brukt på stranden. De tøffeste kom seg uti havet for en dukkert, før det var tid for grilling av mat, bananer med smeltet sjokolade og allsang av kjente norske sommersanger. Det var ingen tvil om at den norske sommerfølelsen kom snikende på oss, selv her i Tyskland.

IMG_1364

IMG_1391
De tøffeste tok seg en dukkert i Østersjøen!
IMG_1477
Solnedgang ved Østersjøen.

Spenningen vi alle våknet med lørdagsmorning var til å ta og føle på. Nervene var i høygir, for nå skulle det konkurreres! Første oppgave ut var rebusløp gjennom byen. Allerede etter første post var konkurranseinnstinktet på topp, og vi sprang videre til neste post. Etter 2 timers gåing, hopping og synging gjennom byen, var alle gode og svette. Det bar da videre til parken hvor vi hadde fotball, volleyball og noe egenkomponert spill hvor reglene ble laget underveis.

IMG_0457
Det var het kamp før vinneren skulle kåres!
IMG_0409
Gullfiskene endte opp med å være vinnerne! Her utforsker de roseparken i Rostock.

Etter at alle var utslitt var det tid for å dra tilbake til hostellet for å dusje og skifte for så å gjøre seg klar til middag. Jentene konkluderte med at det kun er 3 ganger i året vi klarer å dusje, sminke og stelle oss så kjapt, og det er på ANSA-kurset, landsmøtet og sommerlekene. Så all kudos til ANSA som lærer oss å være effektive! Det er noe vi trenger som studenter i Tyskland.

Middagen fant sted på Jyoti, en indisk restaurant, midt i hjertet av studentdelen av byen. Etter en utrolig koselig middag gikk byvandringen videre til et lokalt vannhull hvor vi måtte sitte på madrasser uten sko. En noe spennende og eksotisk opplevelse for oss tilreisende som aldri hadde prøvd dette før!

Det var en trist og tårevåt gjeng som måtte ta avskjed med både Rostock og hverandre søndagsmorgen, men tårene ble fort erstattet med smil da vi fant ut at det kun er 5 måneder igjen til neste ANSA arrangement i Tyskland. Nedtellingen har allerede startet!

Tusen takk til ANSA sjelene i Rostock som arrangerte. Det var en fabelaktig helg som vil gi oss deltakere et lite tomrom som eksamensperioden vi nå går inn i ikke kan erstatte.