ANSA Veterinær: Intervju; veterinærstudent i slovakia

Kristian, Slovakia

Navn: Kristian Aalberg
Alder: 23
Studiested: University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Kosice, Slovakia
Klassetrinn: 5. året

1) Hva gjorde at du valgte å bli veterinær?
Synes alltid at det fagfeltet har vært interessant, og jeg syntes aldri matematikk var spennende nok til at jeg kunne tenke meg å bli ingeniør.

2) Hvorfor valgte du å studere i utland og hvorfor i ditt studiested?
Opprinnelig valgte jeg ikke utlandet, men på grunn av problemer med å komme inn i Norge endte jeg opp i Kosice. I ettertid så ser jeg kun positivt på det at jeg dro til utlandet, og har ingen problemer med å anbefale det til andre. Animal Science ved UiN og UVMP ble valgt litt på sparket, men jeg gjorde det også i håp om å få det beste av begge verdener, dvs. et fullgodt veterinærstudium knyttet til et norsk universitet.

3) Har du noen tips til de som skal studere i utlandet?
Det er bare å kaste seg ut i det, og gå inn for å skape en god hverdag på studieplassen. Husk og pakk med leverpostei!

4) Hva er drømmejobben?
Statsminister, men jeg er godt fornøyd med en utfordrende og spennende jobb i flere av fagfeltene innenfor veterinærmedisin.