ANSA Slovakia: 9 kjappe fra 9 kjappe #1

Vi har spurt 9 medisinstudenter som sitter i ulike styreverv i ANSA Slovakia og ANSA Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet. Her følger et mini-portrett av disse 9, følg med på bloggen for å lese alle intervjuene.

11653346_10153404128110505_1670455095_n
Ett glass om dagen, er godt for magen!

Navn og alder:
Ingrid Eriksen, 25 år

Grunn for studievalg:
Høy klisjefaktor, men har alltid hatt lyst på en jobb hvor man kan hjelpe andre, i tillegg til at jeg synes kroppen/mennesket er utrolig fascinerende.

Hvorfor slovakia?
Det tok litt tid før jeg valgte å gå hundre prosent inn for å studere medisin, og i stedet for å måtte ta opp diverse fag, var studiet i Slovakia et spennende og egentlig ganske enkelt valg.

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet?
Stiller opp for studentene, og gjør hverdagen enklere i form av ulike sosiale og faglige arrangementer, informasjon om både studiested og studier der man er, og kanskje aller viktigst – kan være en å snakke med når noe er vanskelig, der man er eller hjemme.

Hvorfor er du med i ANSA styret?
ANSA er best.

Dersom du var ansapresident, hva ville din hjertesak vært?
Denne er litt vanskelig. Men kanskje arbeide for et større samarbeid på tvers av ANSA-landene. Kanskje vet de ulike landstyrene/lokallagene mer om mulighetene for utveksling, og kan være til hjelp når studenter i utlandet ønsker å reise på utveksling til andre land.

Hva er det beste med å bo i Slovakia?
Fantastisk fin natur, overraskende mye og finne på, og kort vei til en rekke storbyer!

Hva savner du mest fra Norge?
Havet. Havet. Havet.

Tips til andre som lurer på å studere utenlands?
Do it!