ANSA Slovakia: 9 kjappe fra 9 kjappe #2

Vi har spurt 9 medisinstudenter som sitter i ulike styreverv i ANSA Slovakia og ANSA Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet. Her følger et mini-portrett av disse 9, følg med på bloggen for å lese alle intervjuene.

Navn og alder:
Sigrid Elise Buck, 22 år (snart 23 altså)

De gale har det godt!
De gale har det godt!
Grunn for studievalg:
Legedrømmen har jeg hatt så lenge jeg kan huske. Motivasjonen kom da jeg stod midt i slummen i India og følte meg jævlig hjelpesløs (redde-verden-syndrom)!

Hvorfor Slovakia?
Det er vel nå jeg burde svare vakker natur og sterk magefølelse, men det var det første stedet jeg kom inn, og tanken på en ny opptaksprøve ble for tiltak.

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet?
Åååh, vanskelig! Tror jeg må svare samhold. Uansett hva slags forutsetninger du har når du som norsk student drar til utlandet, vil jeg tro at du vil finne både varme, trygghet og festligheter i det ANSA gjør.

Hvorfor er du med i ANSA styret?
Jeg er overengasjert i det meste, og trengte noe å kanalisere engasjementet mot, hvis ikke tror jeg newsfeeden til facebookvennene mine hadde blitt spammet med politisk korrekte artikler (mer enn idag). I tillegg tror jeg veldig på budskapet og støtten som ANSA gir, og synes tilstedeværelsen er vanvittig viktig.

Dersom du var ANSA-president, hva ville din hjertesak være?
Det er slike spørsmål som får meg til å slite med og sove om natten, og jeg er ganske sikker på at jeg har funnet ut av svaret. Men jeg er så kjip, at jeg skal spare det til den dagen jeg selv stiller til valg 😉

Hva er det beste med å bo i Slovakia?
Herregud, FOLKET! Menneskene som fyller gatene med glede, latter, sorg og, på slutten av hvert semester, vakre kjoler og varme dresser. Været, hvite vintre og varme somre. Landskapet, høye fjell og endeløse jorder. Lokalisasjonen, bare en liten togtur unna Berlin, Praha og Budapest, og en litt lengre en til Paris, Brussel og Amsterdam. Også er ikke de lave prisene til å stikke under en stol heller da.

Hva savner du mest fra Norge?
Leverpostei og Holiday-dipmix ass. Nøff said.

Tips til andre som lurer på å studere utenlands?
Ikke tenk på det, just DO IT. Det er så verdt det! Det høres ut som tidenes klisje, men herregud, så mye man vokser på det. Du finner deg sjæl liksom. Du får venner for livet, det er jeg helt sikker på. Når noe kjipt skjer, så er de som din familie her nede. Og det er det som er så latterlig fint. Uansett hvor du drar i verden, enten det er Kina eller London, så lærer du noe som ikke mange andre gjør, du kommer hjem med erfaringer som ikke mange andre har og du har opplevd en kultur som gir deg et helt nytt perspektiv på Norge. Bli med på galskapen!