ANSA Slovakia: 9 kjappe fra 9 kjappe #3

Vi har spurt 9 medisinstudenter som sitter i ulike styreverv i ANSA Slovakia og ANSA Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet. Her følger et mini-portrett av disse 9, følg med på bloggen for å lese alle intervjuene.

Navn og alder:
Anna Bøhmer Kolle, 22år.

Velkommen til Slovakia!
Velkommen til Slovakia!

Grunn for studievalg:
Alltid vært intressert i helsefag, og ble enda mer engasjert da jeg begynte å jobbe innenfor helsevesenet.

Hvorfor Slovakia?
Jeg orket ikke bruke ett år eller to får å forbedre karakterene mine fra 5-6 eller fra 4-6. Jeg var ferdig på videregående og lei av de fagene. Syntes det var bortkastet tid å vente med og begynne. Utlandet hørtes spennende ut, men også veldig skummelt! Men det var da Carina Hallgren, som jeg kjente godt fra før, snakka så godt om Martin, og derfor søkte jeg kun til Martin! Carina snakket og snakket om det: “Godt studentmiljø, masse nordmenn”, osv osv.

Hva er det beste Ansa gjør for nordmenn i utlandet?
Jeg vil si det er å ta vare på oss i vår studiehverdag i utlandet! Ansa får deg til å føle at du bor litt mindre utenlands med morsomme eventer, kurs som er viktig for utdannelsen, og de kjemper også for deg som student og din trivsel her nede.

Hvorfor er du med i Ansa styret?
Jeg syntes det er gøy å ha en stemme! Og kunne være med å bidra til alt det morsomme som skjer her nede. Ansa er også en organisasjon jeg setter stor pris på i min hverdag som student her i Martin.

Dersom du var ansapresident hva ville vært din hjertesak?
Dette er jeg egentlig litt usikker på hva jeg ville svart ….

Hva er det beste med å bo i Slovakia?
Billig mat!!! Sol og sommer tidlig!! Masse hyggelige studenter fra alle slags steder 😊 En liten by gjør at man blir kjent med mange og danner et utrolig stort felleskap!

Hva savner du mest fra Norge?
Blir vel venner og familie. Noe mat som foreksempel reker, og norske grillpølser! Og shopping….

Tips til andre som lurer på å studere utenlands?
Ville sagt at man bør tørre å hive seg ut i det! Og ikke være redd for å flytte så langt unna 😊 det blir alltid mye bedre enn hva man tror!