Caroline Nøstvik

ANSA Slovakia: 9 kjappe fra 9 kjappe #7

Vi har spurt 9 medisinstudenter som sitter i ulike styreverv i ANSA Slovakia og ANSA Martin om å svare på 9 kjappe spørsmål om det å studere i utlandet. Her følger et mini-portrett av disse 9, følg med på bloggen for å lese alle intervjuene.

Navn og alder 

Caroline Nøstvik
Caroline glemte å snu seg..

Caroline Nøstvik, 22år.

Grunn for studievalg?
Jeg har alltid villet bli lege og har egentlig ikke vurdert noen andre yrker. Jeg bestemte meg to dager før opptaksprøven at jeg skulle ta den. Jeg sto prøven og sa ja til skoleplass før jeg visste om jeg kom inn i Norge eller ikke..

Hvorfor Slovakia?
En god motivator for å begynne i Martin var at jeg hadde en bekjent som også skulle reise ned til Slovakia

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet?
Det beste ANSA gjør for studentene i utlandet er først og fremst det de gjør for trivselen i de enkelte byene. Arrangementer, som 17. mai, har veldig mye å si for trivselen og det er en fin måte å samles før en hektisk eksamensperiode. Så er det selvfølgelig viktig med det ANSA sentralt gjør for å sikre våre rettigheter, både i forbindelse med støtte fra lånekassen og våre rettigheter når vi er ferdige med studiene.

Hvorfor er du med i ANSA styret?
Jeg er med i ANSA styret fordi jeg vil være med å skape et godt miljø blant studentene. ANSA er godt organisert og det er et viktig forum for å få gjennom saker som studentene brenner for. Og de som sitter i styret er en utrolig fin gjeng!

Dersom du var ANSA-president, hva ville din hjertesak vært?
Dersom jeg var ANSA-president ville jeg gjort autorisasjon for sykepleiere til min hjertesak.

Hva er det beste med å bo i Slovakia?
Slovakia er et land med utrolig mange muligheter! Er du glad i å reise kan du sette deg på toget eller leie deg en bil og dra til de mange nabolandene som ikke ligger så veldig langt unna. For alle norske fjellgeiter er dette et land med mange muligheter. Store fjellkjeder med mange fine turer.

Hva savner du mest fra Norge?
Norsk mat er naturligvis savnet!

Tips til andre som lurer på å studere utenlands?
Vet at dette går igjen, men bare GJØR DET! Alle har godt av å spre vingene, og komme seg litt ut i verden. Om det er jorden rundt, eller over grensen til Sverige, men gjør det! Og studietiden er da lur plass å begynne. Ta kontakt med ANSA i det landet du ønsker deg, de er svært behjelpelige med det meste!