Presidenten: Kom på Karrieredagen i Oslo 18. desember!

Det brygger til krise i Norge og arbeidsledigheten øker. Nå er det viktigere enn noen gang at du som utenlandsstudent starter tidlig med å oppsøke arbeidsgivere – og helst lenge før du uteksamineres! Med virksomhetene i Norge som verdsetter utdanning i utlandet samlet under et tak er ANSAs Karrieredag i Oslo 18. desember det perfekte sted å starte søknadsprosessen!

Med tall fra SSB som viser 4.3% arbeidsledighet for juli, en krone som ikke har vært svakere på 40 år og NAVs forventninger om raskere vekst i varslede oppsigelser kan mye tyde på at nyutdannede og de som snart skal ut i arbeidsmarkedet får en stadig vanskeligere tid i møte. Som ANSA-president møter jeg norske studenter med utdanning fra hele verden. Disse slår meg ofte som over gjennomsnittet ambisiøse, hardtarbeidende og karrierebevisste. Dette er viktige egenskaper i møte med ikke bare fremtidens – men også dagens arbeidsmarked.

Utenlandsstudier på CV-en viser mot til å reise ut, og det gir utenlandsstudentene verdifull internasjonal kompetanse og et nettverk de kan benytte seg av for resten av livet. Men selv med utdanning fra verdensledende universiteter kan det være vanskelig å få sin første relevante jobb i Norge.

Mange utenlandsstudenter mangler et profesjonelt nettverk i Norge og må derfor belage seg på å bruke mer tid på å få jobb. Da er det viktig å begynne søknadsprosessen tidlig og aktivt oppsøke arbeidsgivere på alle plattformer du kan – og å møte en representant fra drømmebedriften ansikt til ansikt kan gi deg mange fordeler.

ANSAs Karrieredag 2015 arrangeres 18. desember på Oslo Kongressenter (Folkets hus) ved Youngstorget i Oslo sentrum fra klokken 10:00 – 15:00 og er åpent for alle medlemmer i ANSA. Legg til et stopp innom karrieredagen på vei hjem til jul!

EVENTLOGO__KARRIEREDAG_ANSA_LIGGENDE