ANSA Canada: KICK OFF’15

IMG_0917
Siste forberedelser til helgens arrangement! Foto: Amanda
FullSizeRender
Utvekslingsstudentene fra University of Victoria samlet! Foto: Mina

 

DSC_0937
Gruppebilde av alle som deltok på Karrieredagen, 2015. Foto: Joaquin
10
Elisa holder foredrag. Foto: Joaquin
P1010208
Landsstyret etter gjennomført karrieredag.

ANSA Canada arrangerte KICK OFF’15 helgen 25-27 september i Vancouver, BC. Helgen var ment som en god blanding av faglig og sosial aktivitet for å gi nye og gamle medlemmer en smakebit av det de kan forvente av ANSA Canada dette skoleåret.

Fredag ønsket vi velkommen studenter som ikke er fra Vancouver. Vi gledet oss veldig over å møte åtte utvekslingsstudenter fra University of Victoria som skulle tilbringe helgen med oss. Økonomiansvarlig, Hedda, hadde allerede ankommet fra Montréal kvelden før. I god norsk ånd stilte studentprest, Elisa Stokka, opp med et smil og gode vafler på sitt eget hotellrom etter en liten vaffel-krise (Hostellet hadde en streng ”policy” i forhold til bruk av kjøkkenet….). Deretter ble det arrangert quiz av lokallaget, ANSA Vancouver, hvor poengsummene viste seg å være relativt lave, men heldigvis var ikke stemningen like lav!

Lørdag ble det arrangert en karrieredag hvor vi begynte morgenen med å presentere ANSA. Vi var også så heldige å få besøk av vår hovedstyrerepresentant, Hannah, som fortalte oss mer om hovedstyret sine oppgaver og hva hun også gjør som ansatt ved ANSA sitt informasjonssenter. Elisabeth fra konsulatet i Vancouver orienterte oss om deres rolle. Resten av dagen inneholdt ulike bedriftspresentasjoner v/ Kristoffer Vik Hansen – Spare, David Lee – Recon Instruments, Martin R. Haakonsen – TD Canada Trust, Per Øistein Hoem – Jotun AS. Det var med andre ord mange gode erfaringer og tips som ble delt til studenter som på et tidspunkt også skal ut i arbeidslivet!

Jeg vil også gjerne spesielt trekke fram foredraget til studentprest, Elisa Stokka, som holdt et noe annerledes foredrag for alle dem tilstede på karrieredagen. Tittelen holdt ”Ung, Ambisiøs og Perfekt. Hva presset for å lykkes gjør med norske studenter.” Dette er et tema som har vært svært mye i media i det siste, og man skal ikke stikke under en stol at de fleste norske utenlandsstudenter er veldig ambisiøse og flinke. Budskapet til Elisa er at man er god nok som man er. Vi har alle våre styrker og svakheter. Man skal ikke skjemmes av den grunn. Usikkerheten i jobbmarkedet og behovet for å skille seg ut gjør at mange presser seg selv altfor mye. Vi synes at en påminnelse og dialog rundt dette temaet også er viktig på en dag som var veldig fokusert på karriere.
 13søndag var tillitsvalgte i landsstyret, lokallagstyret, hovedstyrerepresentant – Hannah og studentprest- Elisa samlet for lunsj, mens resten av medlemmene hadde dagen fri til å utforske Vancouver på egen hånd før de reiste hjem.

Alt i alt – en veldig vellykket helg! Vi gleder oss allerede til neste gang!

#ANSAlove fra Canada
Landsleder, Amanda
Ps. Du finner oss på Instagram: @ansacanada og Facebook.

En videosnutt fra karrieredagen kan sees her; Lørdag 26 Sep – Karrieredag – ANSA Canada