ANSA Slovakia: Høsttur 2015

Sist helg var det igjen duket for høstens vakreste eventyr for studentene i Slovakia. Vi var over 80 studenter fra både Martin og Košice, som møttes i Štrbské Pléso, i de høye Tatrafjellene, for å lufte oss litt. Vi i ANSA Slovakia var veldig fornøyde med interessen for turen i år, da det ble knapt med billetter mot slutten av salget. Morro var det å se så mange nye ansikter på årets tur, og vi håper å se mer til dere i ANSA sammenheng i tiden som kommer! 

 

Štrbské Pléso
Utgangspunktet for turen var nydelige Štrbské Pléso.
 
Etter et par timer i buss, nådde vi hotellet vi skulle bo på, fredag kveld. Vi fikk servert slovakisk buffet, i kjent stil, mer eller mindre vomfyll-aktig. Men, mat fikk vi og mette ble vi. 

  
Turene startet tidlig neste morgen, men avreise kl 8:00 for de lengste turene. Hovedturen gikk opp til Kriváň, Slovakias nasjonallfjell, med en høyde på 2494,7moh! Vi stilte med ca 60 mann på denne turen, og i tillegg var det en god del andre turister som tok turen opp, mye på grunn av det nydelige været! Vi hadde strålende sol, og så og si vindstille forhold hele dagen. Når man kan gå på nesten 2500 moh i t-skjorte og kortbukse, i oktober måned, har man lite å klage på! 

   
  

 

kriváň
Utsikten fra Kriváň – 2794,7 moh
 
Kvelden ble brukt på rebusløp, hvor 10 lag kjempet om æren på 10 forskjellige poster. Dette er en utrolig fin måte å bli kjent med nye folk på veldig kort tid, man må bryte en del grenser for å kunne gjennomføre de forskjellige aktivitetene, og våre fantastiske turvenner tok selvfølgelig dette på strak arm!

        
 
Det var en fornøyd og passe sliten gjeng som satte seg på bussen hjemover, søndag formiddag. 

   
   

  

  

  

   
    
    
 

De var alle enige om at det hadde vært en god tur!