ANSA-Latvia: Fagdag 2015

IMG_1514 kopi

ANSA-Latvia har denne helgen arrangert sin tredje fagdag. Og ikke bare én fagdag som de tidligere årene, men fagdager! Vi sparket i gang helgen med en pubquiz på fredag, men vi prøvde å ikke dra den for langt ut på kvelden, med tanke på den lange dagen med foredrag som ventet på oss.

DSC_0304DSC_0306DSC_0398

Lørdag morgen klokka 09:00 satt vi klare på Radisson Blu Hotel Latvija.

DSC_0299

Landsleder Marthe ønsket velkommen og presenterte første foredragsholder.

DSC_0307

Den norske ambasadøren i Latvia Steinar Hagen fortalte oss litt om Latvias historie siden 1918, og om Norges rolle i landet gjennom blant EØS og handel.

DSC_0339

Ola-Lars Hammer – seksjonsoverlege ved skadekirurgisk legevakt ved Ahus. Han holdt foredrag om jobben som ortopedisk kirurg og veien inn i forsvaret.

DSC_0392Stephen Sollid – leder for forskning og utvikling i stiftelsen NLA. Han presenterte jobben som ambulanselege; han var blant annet en av de første legene som kom til Utøya 22. juli.
DSC_0441Sigbjørn Løes – spesialist i oralkirurgi og oralmedisin, viste oss brutale bilder av kjevebrudd og fortalte om livet som en av få oralkirurger i Norge.

DSC_0484Arne Sunde – Senior embryolog og professor snakket blant annet om assistert befruktning.

DSC_0516Ingvard Wilhelmsen – spesialist i indremedisin, fordøyelsessykdommer og psykiatri. Han startet Norges første (og eneste) hypokonderklinikk i 1994. Wilhelmsen kunne lære oss ett og annet om livet, og sa blant annet at “verden er urettferdig, og det skal vi være glade for. Tenk om vi fikk som fortjent.”

DSC_0418DSC_0413Foredragsholderne fikk latvisk Laima-konfekt som takk.

DSC_0564

Vi avsluttet dagen med bankettmiddag på Charlestons resturant, med buffet og fine kjoler!

På søndag hadde vi workshops på Medical Educational Technology Center. Det var suturkurs, gipsekurs, EKG-kurs og kurs i klinisk undersøkelse av kne og skulder. Tidligere student ved RSU (Riga Stradins University), Sandra Salberg snakket til slutt om overgangen til arbeidslivet i Norge.

DSC_0541

Vi takker for denne gang, og har allerede begynt å glede oss til neste år!