Gjesteblogg: ANSA Østerrikes Landsmøte 2015

Vakre Wien var vertskap da ANSA Østerrike skulle avholde sitt landsmøte denne helgen. Undertegnede ankom Wien på Fredag og fikk derfor tid til å bli litt kjent i byen takket være den eminente guide, Landsleder Miriam.

image

På Lørdag var det klart for den offisielle møtestarten. Denne fant sted på en koselig cafe hvor deltagerne ble informert om ANSAs virke. Som et av de minste landene i ANSA kan man ikke alltid forvente store mengder deltagere, men på dette landsmøtet dukket det opp hele 9 flotte ANSAere. I tillegg til disse var studentprest Bjørn Olav tilstede, samt undertegnede som kom på vegne av Hovedstyret.

image

Etter en fin frokost og introduksjon av ANSA Østerrike bar det videre til den etterhengende andre post på programmet, nemlig sektsmaking (musserende vin) hos Wiens eldste produsent, Schlumberger. Her fikk vi en omvisning i deres flotte lokale og en innføring i deres håndverk. Sist men så absolutt ikke minst ga vi oss i vei med en smaksrunde som inkluderte det meste som kunne oppdrives av de ulike sorter Schlumberger-sekt.

image

image

Det var nå munterhet og spore blant gjengen som nå beveget seg videre til Albertina museum for dagens neste kulturelle innslag, en Munch-utstilling. Etter en solid dose kultur og dannelse på  ærverdige Albertina var det tid for middag. Da gikk ferden til en tradisjonell Østerrisk heurigen, en vin-tavern. Etter flerfoldige timer med mye god mat og drikke var vi en svært lystig gjeng som tok kvelden, klar for morgendagens styrevalg!

image

Søndag morgen møttes vi til frokost og valg. Etter en gjennomgang av vervene og hva et tillitsverv i ANSA innebærer bar det rett til helgens høydepunkt. Et meget vellykket valg resulterte i at ANSA Østerrike klarte å doble størrelse på sitt styre, og undertegnede lar seg begeistre av potensialet dette styret innehar og ønsker ANSA Østerrike lykke til med det kommende året.

image
ANSA Østerrikes nye landsstyre. F.v; Mariel, Karianne, Eleni og Miriam
image
Det nye landsstyret med hovedstyrerepresentant Ole Kristian Bratset