ANSA VETERINÆR FAGSEMINAR, Budapest 2015

Det er lørdag morgen, den 10. oktober og klokken har passert halv ni. Man hører spente skritt og stemmer i gangen, før studentene entrer forelesningssalen.

På forhånd har vi i ANSA Veterinær planlagt helgen til den minste detalj, og samtidig gledet oss til å ønske velkommen til et fagseminar som skal motivere og gi inspirerende «input», i en ellers travel studenthverdag.

salen
siri

Med salen full av norske veterinærstudenter fra både Ungarn, Polen, Tsjekkia, Slovakia og Norge, i tillegg til spennende forelesere fra hjemlandet, sto blant annet disse temaene på plakaten;

– Kolikk – den store skrekken? – Svein Bakke
– Fiskeveterinærens rolle og oppgaver – Stein Johannessen
– MR og diagnostikk – Jo Amundstad
– Vanlige sykdommer hos gnagere – Elisabeth Blom
– Pelsindustrien – Siri Martinsen, NOAH
– Økonomi og lønn – Per Christian Bye

Mange foredrag og besvarte spørsmål senere var dag 1 av helgen overstått. Vi hadde blitt introdusert til en voksende bransje innenfor fisk og havbruk, sett på Mattilsynets rolle innen dyrevelferd, samt på hva man legger til grunne for å regne ut lønna si.

Lørdag kveld og helgens sosiale høydepunkt hadde vi lagt til den flotte biffrestauranten «La Pampa», hvor de festklare gjestene ankom til velkomstdrink i døren. Med foreleserne spredt blant studentene, lå alt til rette for gode samtaler, samt muligheten til å knytte nye kontakter. En konkurranse innimellom hovedrett og dessert, laget liv og røre i leiren og fikk enhver til å finne fram konkurranseinstinktet sitt!

middag restau svein quiz masse folk restbilde1 bilde2

Ved endt middag, fortsatte vi kvelden på Buddha Bar hvor vi hadde en hel toppetasje med stilig glasstak og interiør til vår disposisjon. Med livlig musikk, noe godt i glasset og ny mulighet til å ta kontakt med helgens forelesere, var kvelden godt i gang!

buddha bar jenter hele gjengen, bruk denne

På tross av sene timer kvelden før, var det veldig bra oppmøte søndag morgen. Trøtte fjes som gjorde godt av litt koffein og norsk smågodt innabords, var igjen klare for action. Først på programmet sto utlodning av norsk godteri, som er en ettertraktet vare når man savner sitt hjemland. Deretter ble et nytt styre som skal ta over stafettpinnen i ANSA Veterinær valgt.

nye styret

I foredragene som fulgte holdt blant annet Siri Martinsen fra NOAH et inspirerende innlegg om pelsdyrindustrien. Dagen, og ikke minst helgen ble avsluttet med en stor takk til alle bidragsytere og et ønske om vel hjem til sine studieland.

Ett år med planlegging og forarbeid resulterte i en fantastisk helg for både kursdeltakere og forelesere. Vi går alle hjem litt klokere enn da vi kom, og har samtidig åpnet horisonten for nye muligheter innenfor vårt yrkesvalg!
Vi vil takke alle deltakere på begge sider, og vi gleder oss til gjentakelse neste år!

Vennlig hilsen,

ANSA Veterinær
v/ Tine Siren Strand, leder 14/15

styret