ANSA Alumni: Søk plass på mentorprogrammet

ANSA Alumni tilbyr et eget mentorprogram for dere som kommer hjem snart eller nylig har gjort det. Oppstart er i forbindelse med ANSAs Karrieredag i Oslo 18. desember, og søknadsfristen er 26. november.

Iris Kvæstad var med i mentorprogrammet i den første runden, i 2013. Da hadde hun Jan Mykleset som mentor i en gruppe som hadde fokus på internasjonal business. Vi tok en prat med Iris for å høre om hennes utbytte.

Hva var det viktigste du fikk ut av å delta på mentorprogrammet til ANSA Alumni?

– Det å dele erfaringer og få inspirasjon, og få muligheten til å stille spørsmål rundt hva en ønsker å jobbe med og i hvilken type bedrift eller bransje.

Mentorprogrammet er lagt opp som grupper, noe som gjør at deltakerne deler med de andre i gruppen i tillegg til å få nytte av en mentors råd og veiledning. Gruppens medlemmer er ofte i lignende situasjon, men har likevel ulike spørsmål og utfordringer. Det var ifølge Iris fint å dele erfaringer og få inspirasjon, høre om hvordan andre gikk frem med jobbsøking og hva de tenkte.

– Vi var fire i gruppen, og holder fortsatt kontakt. Det er spennende å høre om hvordan det går med de andre, mener Iris.

Mentor Jan Mykleset med mentee Iris Kvaestad
Mentor Jan Mykleset med mentee Iris Kvaestad


Hvordan hjalp det deg til å velge hvilken retning du ønsket å ta videre?

– Min mentor har jobbet i ulike bransjer og selskaper, også internasjonalt, og hadde mye å fortelle. Det hjalp for å tenke gjennom hva jeg skulle søke på og hvor. Det var spennende å høre Jans erfaringer fra Tyskland, og lære mer om forholdet mellom Tyskland og Norge.

Iris jobber nå med HR i Norges Bank Investment Management, noe hun er meget fornøyd med. Hun har en master i strategi og ledelse fra Handelshøyskolen i Bergen og en master i Management med fordypning i HR fra Mannheim i Tyskland. Hos Norges Bank Investment Management får hun brukt masse av det hun har lært gjennom studiene, hun omgås interessante mennesker og får dekket ønsket om internasjonale impulser gjennom de operasjonene selskapet har ute i verden.

– Det er en god mix, akkurat det jeg ønsket meg. Og så er det store muligheter her for videreutvikling internt.

På hvilken måte hjalp det deg til å få den jobben du ønsket?

– Det er vanskelig å vite hva slags jobber man ønsker seg når man ikke har så mye erfaring. Man har ikke så god oversikt over hva som finnes, sier Iris.

– Gjennom diskusjon med mentor og de andre i gruppen ble jeg mer bevisst på hva jeg ønsket og hva som er viktig for meg. Det ble stilt spørsmål som jeg ikke hadde tenkt på før.

– Da jeg var i jobbsøkerprosessen spurte jeg mentoren min om konkrete råd, og han kom med innspill der jeg var usikker. Jan var veldig flink til å følge opp, vi hadde ganske mange møter og også kontakt på mail og Skype.

Kunne du tenke deg å stille som mentor selv i fremtiden?

– Ja, sier Iris og etterlater ingen tvil om den saken. Men ikke helt ennå.

– Jeg føler jeg vil ha mer å bidra med hvis jeg har vært innom ulike bransjer og jobber. Dette er min første ordentlige jobb etter studiene, men jeg har hatt internships og småjobber som har hjulpet meg med å finne ut hva jeg ønsker og ikke ønsker å jobbe med.

I 2015/2016 kjører ANSA Alumni mentorprogrammet for tredje gang etter positive erfaringer fra foregående år. Vi legger opp til 5 grupper med ulike fagretninger, som internasjonal business, ledelse, IT, ingeniør og politikk og samfunn.

Slutten på studiene er for de fleste den virkelige starten på karrieren. Enten du lurer på hvilken retning du bør søke jobber i, hvor du finner de rette kontaktene eller bare kjenner behov for litt generell intro til det norske næringslivet prøver mentorene – som selv er tidligere utenlandsstudenter – å bistå med alt de kan.

Interessert? Send inn søknad her https://no.surveymonkey.com/r/GQ7GCDS

Eller ta kontakt med ANSA Alumni på alumni@ansa.no!

Les mer om mentorprogrammet på ANSA.no.

 

Se filmen om omvisningen som ANSA Alumni arrangerte på Stortinget høsten 2015:

Les mer om ANSA Alumni:

One thought on “ANSA Alumni: Søk plass på mentorprogrammet