Organisasjonskurs i Leipzig

Noe av det første styret bestemte etter at de ble valgt inn på landsmøte i Berlin i mai, var hvor organisasjonskurset skulle holdes i november. Valget falt på Leipzig, en by det er lett å komme seg til fra alle kanter av Tyskland.

Fredag den 13. november tok Kari, Johanna, Katinka og Kristina imot både nye og kjente ansikter på hostellet. Redaktør Vemund kunne dessverre ikke komme, han var veldig savnet! Da alle hadde fått sjekket inn i ro tok vi turen til Volkshaus der vi spiste middag og ble bedre kjent med hverandre.

Selve organisasjonskurset ble holdt på lørdagen. Vi gikk i samlet gjeng til Museum der bildenden Künste, et museum vi var så heldige å få holde kurset på. Landsstyret startet med og presentere seg selv og vervene sine, før Ragnhild Skålid fra Kunnskapsdepartementet tok over. Hun fortalte om målet de har om å prøve å få flere nordmenn til å reise til Tyskland for å ta deler eller hele studiet sitt der. Tyskland er Norges største handelspartner, og bedrifter i Norge har et sterkt behov for ansatte som kan språket tysk og som også kjenner kulturen deres. Etterpå diskuterte vi sammen hvordan man kan nå dette målet, våre synspunkter som tysklandsstudenter synes hun var veldig nyttige.

”Bob”, eller Bjørn Olav Bøe, vår fine sjømannsprest, fikk også sin tid til å prate.

Etter selve kurset tok vi en runde på museet hvor det var mye interessant kunst. Deretter ble alle delt inn i grupper, nå var det klart for rebusløp rundt i byen! Sightseeing og moro på samme tid. Lagene var blant annet gatemusikanter og ble utfordret til å vise sine beste selfie-skills!

Kl 20.00 var det tid for hyggelig middag i Auerbachs Keller. Det ble servert deilig typisk tysk mat. En fin middag inneholder selvfølgelig også taler, Peter(tidligere landsleder) fra München fikk æren av å holde damenes tale, og Randi fra Berlin herrenes tale. Veldig morsomme og bra taler av begge to. Til en ANSA-middag hører også allsang til, vi sang så pent at vi nesten skremte ut de andre gjestene fra restauranten.

 

Videre tok vi turen til Moritzbastei, en kul klubb og Leipzigs mest kjente ”Kulturzentrum”. Funfact: fra 1979-1993 var dette studentklubben til Universitetet i Leipzig. Her jobbet blant annet nåverende Bundeskanslerin Angela Merkel! Kvelden ble til natt og morgen før de siste fant sengene sine på hostellet.

 

Søndagen brunsjet de som ikke allerede hadde reist tilbake til studiestedene sine sammen i nærheten av Thomaskirken i byen. Det var ikke lett å si hadet til hverandre etter en så fin helg sammen, men heldigvis sees vi forhåpentligvis alle igjen på landsmøtet i Berlin 30.april-1.mai 2016!

Vi i landsstyret vil gjerne igjen takke alle de fine menneskene som tok turen til Leipzig, vi hadde det kjempegøy med dere!

Johanna Anker Kulmus, web-ansvarlig.