Veterinærstudiet i Bristol

Jeg heter Vårin, kommer fra Bergen og bor nå i Bristol (Storbritannia), hvor jeg studerer veterinær. Da jeg flyttet helt alene til England, høsten 2014, var jeg både superspent og livredd. Selv om det var skremmende å skulle klare seg alene i ett nytt land, var nervøsiteten litt av det som gjorde det gøy. Alt var nytt og spennende, selv det å skulle ut for å kjøpe mat ble et lite eventyr i seg selv. Nå har jeg bodd her i over 1 år, og stortrives. Jeg har flyttet inn i en leilighet sammen med 3 andre veterinærstudenter, storkoser meg på alle de ulike aktivitetene man kan gjøre etter skoletid, og har rett og slett begynt å venne meg til livet som student.

Bristol
Bristol

Det var ganske vanskelig å komme seg inn i gode studievaner i begynnelsen av første skoleår. Det er uten tvil stor forandring fra hvordan ting fungerer på videregående, til hvordan ting er på universitetet. Det tok meg nesten hele skoleåret før jeg begynte å skjønne hva jeg egentlig skulle lese på, men selv om det ikke var lett, var det uten tvil gøy og fascinerende.

På universitetet i Bristol er veterinærutdanningen lagt ut over 5 år. Første og andre året går for det meste i teori, hvor vi lærer ting som anatomi, fysiologi, histologi, sykdomslære og basic håndtering av dyr. Dette lærer vi gjennom forelesninger, ulike praksis timer og tid på laboratoriet. Praksis timene kan være alt fra melking i fjøset, til disseksjon-timer for å få bedre forståelse av anatomi. Jeg er for øyeblikket i mitt andre år, hvor vi blant annet lærer om eksotiske dyr, går gjennom den siste detaljerte biten av anatomi og begynner på sykdomslære.

Det tredje året er en blanding mellom teori og praksis hvor vi skal gå dypere inn i sykdomslære, for så å linke det til ekte kliniske saker. De to siste årene av studiet foregår på Langford, hvor man finner fjøset, stallen, smådyrsklinikken, hesteklinikken og mye mer. I disse to årene får man mer erfaring i å jobbe med mange forskjellige typer kliniske saker hvor man må bruke all den teoretiske kunnskapen man har lært for å kunne løse de ulike problemene man møter på.

Når man ikke er begravd i masse fascinerende og krevende arbeid, er det uendelig mye å finne på som student i Bristol. Det er et utrolig utvalg av ulike klubber man kan være med i. Det virker rett og slett ut som om de har en klubb for det alle meste. Alt fra en klubb for de som er interessert i politikk, til de som elsker te og kaker. Selvfølgelig er det også klubber for alle typer sporter du kan tenke deg. Jeg er f.eks. med i styret til fallskjermklubben i Bristol, hvor jeg får muligheten til å hoppe så mye fallskjerm som jeg skulle ønske, og ikke minst fått vært med på mange morsomme sosiale eventer. Allerede neste uke skal ulike fallskjermklubber fra flere universiteter møtes for å ha en lekedag i verdens største trampolinepark, som nettopp åpnet i Bristol.

Fallskjermhopping
Fallskjermhopping i England

Så det jeg egentlig prøver å si er at det å studere veterinær i England er en fantastisk, krevende, fascinerende, gøy og unik opplevelse. Det er uendelig mange hyggelige mennesker, og utrolig masse gøy å finne på. Selv om det å flytte til utlandet virker som en skummel ting, er det uten tvil noe som kan anbefales på det sterkeste!

-Vårin, styremedlem ANSAvet