ANSA Slovakia: Organisasjonskurs 2015

Denne helgen var det duket for organisasjonskurs i Bratislava, Slovakias hovedstad. Kurset var et sammarbeid mellom ANSA Slovakia og ANSA Tsjekkia, begge med sine respektive lokallag representert. AIMG_5611AIMG_5625AIMG_5636AIMG_5637AIMG_5622AIMG_5614AIMG_5634AIMG_5585AIMG_5606AIMG_5582AIMG_5581AIMG_5579AIMG_5568AIMG_5574AIMG_5569

Fra Slovakia reiste en gjeng på 15, og Tsjekkia kunne vise til dobbelt så mange deltagere, så til sammen ble vi en god gjeng godt-og-blandet, fra alle kriker og kroker i sentraleuropa.

Fredagskvelden samlet vi våre styrerepresentatnter fra Slovakia til en bedre middag på Argentinsk Steakhouse. Her kom også vår hovedstyrerepresentant Inge Trangsrud, medieansvarlig i ANSA Sentralt, Julie Opsvik og konstituerende sjømannsprest i øst europa, Bjørn Olav Bøe. Han er vanligvis å finne på den andre siden av berlinmuren, men vi er meget fornøyde med at han har tatt på seg avtroppende prest, Tim Georg Engelsvolds ansvar, intil en fast representant er ansatt. Vi har alle blitt veldig glad i Tim Georg, så Bjørn Olav var fullt klar over at han hadde store sko å fylle, noe han tok på strak arm! Dette viste seg vel så mye på bowlingbanen på lørdagskvelden, som det gjorde på talerstolen tidligere på dagen. Det er godt å vite at en så stor og sentral organisasjon som Sjømannskirken står oss like i ryggen om noe skulle skje. Og vi må si at kvaliteten på sjømanskirkens prester er meget høy! Tusen takk for besøket, og velkommen igjen.

Julie hadde et aldri så lite krasjkurs i episerver for de av oss som bruker litt over gjennomsnittet på “baksiden” av ansa.no. Som de av dere som har prøvd seg her inne vet, er dette ikke uten komplikasjoner. Heldigvis er Julie en meget pedagogisk og flink webansvarlig, så de av oss som sugde til oss informasjonen hun hadde å komme med, var meget fornøyde med presentasjonen.

Lokallagene, ANSA Martin, ANSA Kosice, ANSA Praha, ANSA Brno og ANSA HK og landsstyrene ANSA Tsjekkia og ANSA Slovakia fikk alle vist seg fra sin beste side, og vi fikk en god diskusjon i gang på lørdagen angående noen av årets viktigste arrangement i de forskjellige byene.

Til slutt er det verdt å nevne, at Bratislava er en by absolutt et besøk! Den er sentralt plassert midt i europa, langs Donau, ikke langt fra hverken Wien eller Budapest. Her fant vi tydlige tegn på at Slovakere er blitt mer og mer inspirert av andre større byer, og urbaniseringen er på full fart fremover. Her får du alt fra solid biff og vin fra alle verdens hjørner, til noe så hipsteraktig som kaldpresset kaffe og dansk øl. Vi kan sterkt anbefale alle å ta seg en tur.