Presidenten: Innovér deg til jobb – og innovasjon på arbeidsplassen!

Innovasjon skaper nye muligheter – og er nødvendig på de fleste arbeidsplasser!

Med en stadig økende arbeidsledighet i Norge så kan jeg bare si det med en gang: som hjemkommen utenlandsstudent blir det kamp om jobbene fremover!

Det vil selvfølgelig fortsatt være stor variasjon mellom ulike yrker. Noen studieretninger vil være mer etterspurt blant norske arbeidsgivere enn andre. Det er likevel en del ting jeg tror gjelder for alle. Mer nå enn noensinne er det opp til deg som enkeltperson å selv ta ansvar for din fremtidige jobbkarriere – du kan ikke forvente å bli tilbudt jobber uten egeninnsats. Du konkurrerer med stadig flere kompetente søkere fra en rekke studiesteder og fra mange land.

Kom på ANSA Karrieredag 2015! 🙂 Du melder deg på ved trykke skal/going på dette facebook-eventet.

DSC_0726

(Jakob Bergvik Aure / Foto: ANSA)

Innovér deg til jobb!

For å skille deg ut i Norge holder det ikke å bare ha studert i et annet land – selv om dette ofte kan være avgjørende i søknadsprosessen. Jeg tror du som jobbsøker må dyrke det som i første omgang fikk deg til å reise utenlands for å studere – trangen til å utforske, det å tørre å gjøre noe nytt og det å tenke annerledes!

Kanskje må du skape din nye jobb selv gjennom å innovere frem nyvinninger? Eller ved å få etablerte bedrifter til å forstå at ved å opprette en ny stilling til deg vil de kunne fylle et behov de ikke visste at de hadde?

På årets karrieredag kan du høre administrerende direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth tale og la deg bli inspirert til nyskaping!

Innovasjon Norge Traaseth

(Anita Krohn Traaseth / Foto: Jo Michael)

Innovasjon på arbeidsplassen!

Selv du som blir ansatt gjennom en mer tradisjonell stillingsutlysning og søknadsprosess etter en samtale med en bedrift på ANSA Karrieredag 2015 er ikke «off the hook». For å beholde drømmejobben må du nok kontinuerlig forbedre deg. Jeg tror tiden da man som arbeidstaker i Norge kunne forvente seg en årlig lønnsvekst uten å i alle fall kunne vise til en liten produktivitetsvekst er forbi.

ANSA Karrieredag 2015 er det perfekte stedet for deg å starte. De nesten 40 arbeidsgiverne som søker norske studenter med utenlandserfaring på karrieredagen er noen av Norges mest spennende arbeidsplasser. Google er på stand og Industry Leader Oddgeir Garnes fra Google Norge vil gi deg innsikter fra et av verdens mest innovative selskaper i sitt foredrag tidligere på dagen.

Google Garnes.jpg

(Oddgeir Garnes / Foto: Google)

Et tips for å selge seg inn til norske arbeidsgivere!

Tidligere i år var jeg på et foredrag med Mikko Nupponen fra Centre for International Mobility (CIMO). CIMO ligger i Finland og Nupponen fant i et forskningsprosjekt tre «hidden competences» som kom i tillegg til de mer tradisjonelle egenskapene toleranse, språkkunnskaper og kulturell forståelse som arbeidsgivere ofte forbinder med internasjonal erfaring. Husk på at det er stor sannsynlighet for at du som utenlandsstudent har opparbeidet deg kompetanse som gjør deg mer produktiv, nysgjerrig og «resilient» – dette er de tre skulte kompetansene. Disse var etterspurt blant finske arbeidsgivere – og er det helt sikkert også blant norske!

Finn ut hvordan utenlandsstudiene har gjort deg til en mer produktiv, nysgjerrig og «resilient» kandidat. Selg så dette inn som noe som vil tilføre arbeidsplassen du søker deg til noe utover det andre kandidater kan tilby.

Lykke til! 🙂

Kom på ANSAs karrieredagn 18. desember 2015 på Oslo Kongressenter!

Du melder deg på ved trykke skal/going på dette facebook-eventet!

ANSA Karrieredag 2015