ANSA Økonomi på verdensomreise: Taiwan

Vi har spurt økonomi- og næringslivsstudenter rundt om i verden om deres studievalg og grunner for dette. Her får du svar på spørsmål du måtte ha om studiene i utlandet og havet av muligheter innenfor økonomifaget.

Navn og alder: Mikkel Støer Kulsrud, 22

Hva og hvor studerer du? Internasjonal Business og Kinesisk på The University of Edinburgh. Har nettopp startet på mitt andre utvekslingssemester i Taipei ved National Taiwan University.

Grunn for studievalg? Ønsket å oppleve andre impulser i utlandet og bestemte meg for et 4-årig Master of Arts studie på The University of Edinburgh. Valget var meget enkelt da skolen regnes som en av de beste i Storbritannia, byen er vakker, jeg behersker språket, og det er både billig og enkelt å reise hjem. Jeg ønsket også å bygge videre på min forståelse av kinesisk kultur og språk, da jeg tilbragte store deler av oppveksten min i Hong Kong. The University of Edinburgh var også en av de få skolene i Storbritannia som tilbød en kombinasjonsgrad med både business og kinesisk – en grad skreddersydd for mitt behov. Studievalget har vist seg å være krevende, men i dagens jobbmarked kan det være en stor fordel å ta valg som skiller deg ut fra mengden!

12499238_10153315314175997_1021928687_o

Hvorfor interesserte du deg før økonomifaget? Jeg var meget usikker på studieretning etter videregående, men valgte til slutt økonomi, ettersom det var et fag jeg trivdes med på skolen. Gode jobbmuligheter etter endt studie var også en viktig faktor.

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet? De arrangerer mange sosiale sammenkomster for norske studenter, som bidrar til å skape et godt miljø. De utgjør også en god mulighet til å engasjere seg i selve organisasjonen gjennom et verv, noe mange benytter seg av. Forsikrings ordningen er også veldig gunstig!

Hva er det beste med ditt studiested? Hvis man ønsker å utforske Øst/Sør-øst Asia så er Taipei en optimal by å studere i! Dette semesteret har jeg bestilt reiser til både Thailand og Sør-Korea for en rimelig penge. Taiwan er også en eksotisk øy som har masse spennende å by på – alt fra storbyliv i Taipei, til late dager på stranden i Kenting.

Hva savner du mest fra Norge? Bortsett fra familie og venner, så er det maten jeg savner mest, spesielt når jeg var i Edinburgh. Britisk mat er ikke noe å skryte av!

Tips til andre som lurer på å studere utenlands?
Grip muligheten! Det er trygt å velge et studie i Norge, men studietiden er en gylden mulighet til å oppleve noe annet enn de samme gamle omgivelsene. Min opplevelse er at de aller fleste jeg snakker med både i Edinburgh og Taipei er veldig fornøyde!

 

Følg ANSA Økonomi på Facebook.

Les mer fra ANSA Økonomi på ANSA.no.