ANSA Kina: ANSA Asia Convention 2016

25.-28. Februar var over 90 medlemmer fra 12 ulike land samlet for å delta på årets råeste arrangement, ANSA Asia Convention 2016 i Hong Kong.

1

Deltakerne tok turen fra rundt om i Asia, Europa og Australia, i tillegg var det besøk av flere tidligere utenlandsstudenter, ANSAs Hovedstyrerepresentant og ANSAs Generalsekretær.

Målet med konferansen var å bidra til utvikling av norsk tilstedeværelse i Asia og informere om mulighetene i næringslivet, samt samle studenter for nettverksbygging. AAC ble arrangert for første gang i 2011 og har siden den gangen vokset år for år.

Dette er noe av det som skjedde på AAC16.

TORSDAG
Torsdag formiddag ble det trangt om plassen i resepsjonen på Hakkas Guesthouse da mange kjente og ukjente skulle ta hilserunden før innsjekking. Etter en organisert lunsj tok Karl Petter med gjengen på en guidet tur til TST, Admirality og Central. Jeg tror vi alle ble imponert av hans dypgående kunnskaper om alle bygg og severdigheter (iallfall inntil han avslørte sine wiki-kunnskaper:) ).

Senere gikk turen til Mr.Wongs, en kulinarisk opplevelse de fleste studenter fra Hong Kong har så alt for god kjennskap til. Etter det siste tårnet av ølbokser hadde veltet overende, var alle klar for en legendarisk trikketur gjennom Hong Kongs gater. Stemningen var fantastisk og festen sto på så alt for lenge. ”Helt om natten, helt om dagen!” var mottoet for kommende dag.

FREDAG
Fredag var den offisielle åpningen av AAC 16. Først på programmet var ANSAs Generalsekretær Knut Harald Ulland som tok oss gjennom ANSA som organisasjon og dens utvikling. Videre fikk vi besøk av Ståle ”Steel” Ytterdal fra Nordic Semiconducter, Nils Otto Bjørhovde fra Saga Shipholding og Trygve Nøkleby fra Gard. I hver sin presentasjon delte de sine erfaringer rundt hvordan ulike kulturer kunne være en utfordring. Første del av programmet ble avsluttet med en utrolig spennende paneldebatt med tema ”Skandinaviske verdier i et asiatisk marked”. Gjennom mange historier og spørsmål fra salen klarte panelet å skape et litt klarere bilde av hvordan ulike verdier kan være en utfordring, men også grunnlag for verdiskapning.

1415

Etter lunsj var temaet bedrifters tilpasning til et moderne asiatisk marked med presentasjoner fra Rush Hour Media, Voss og Abletec som senere også delte sine erfaringer i en paneldebatt om utfordringer ved å tilpasse seg markedet.

18

 

LØRDAG
Det faglige fokuset på lørdag var entreprenørskap. Innovasjon Norge åpnet dagen med å snakke om Kina som marked og på hvilken måte de kan hjelpe oppstartsbedrifter. Videre var det presentasjoner fra oppstartsbedriftene NiLuh Jewelry, Chinable Nordic, Victoria Chan og Nocco. De var alle veldig enige om at det å bygge opp en bedrift tar mye tid, og spesielt i et relativt ukjent land. De kom med mange praktiske tips til hva man bør tenke på som entreprenør i Asia.

 

Avslutningsvis ble alle delt inn i grupper og det var tid for caseløsning med tema ”Norske fiskeboller i Kina”. Stemningen var høy og latteren satte løst når hver gruppe presenterte sine ideer på hvordan sin bedrift skulle utvikle og markedsføre fiskeboller for det kinesiske marked.

Kinesisk matkultur
Det var flere skeptiske ansikter som møtte på The Hot Pot Instinct for en god gammeldags hot pot, men de aller fleste(alle?) gikk vel ut med en ekstrem positiv oppfatning av smaken både kjente og ukjente matvarer kan få av å kokes i en gryte av spice. Kvelden ble avsluttet med å utforske Hong Kongs natteliv i LKF.

6

SØNDAG
Etter alle aktivitetene fra helgas sammenkomst var det fint å roe kropp og sjel helt ned. I Kowloon Park ble det gitt undervisning i Tai Chi.

23

AAC 16 har vært helt fantastisk. Tusen takk til alle som deltok og bidro til en uforglemmelig helg. Resultatet av helgen har vært en stor porsjon faglig påfyll, mye gøy og mange nye venner og bekjente. – Du reiser aldri alene!

Takk til AAC16 hovedsponsorer Nille og Hydro som har gjort arrangementet mulig.

Få med deg hva som skjer!
Instagram: @ansakina
Facebook: ANSAKina

 

Mia Kiønig Vollan
Informasjonsansvarlig ANSA Kina