ANSA Økonomi på verdensomreise: Tyskland

Vi har spurt økonomi- og næringslivsstudenter rundt om i verden om deres studievalg og grunner for dette. Her får du svar på spørsmål du måtte ha om studiene i utlandet og havet av muligheter innenfor økonomifaget.

Navn og alder? Katinka Oxaas, 22 år

Hva og hvor studerer du? Jeg holder på å fullføre en bachelorgrad i logsitikk, ved Kühne Logistics University i Hamburg, Tyskland.

Grunn for studievalg? Ønsket om å fortsette studier i utlandet var stort etter å ha tilbragt ett år av videregående i Australia. Grunnen til at jeg endte opp i Tyskland er heller tilfeldig, men jeg angrer virkelig ikke på valget! Tyskland er som kjent en av Norges viktigste handelspartnere, og Hamburg er den byen i Tyskland Norge sender mest gods via. Så det å studere logistikk rett ved havnen i Hamburg er så absolutt ikke feil.

Hvorfor interesserte du deg før økonomifaget? Nå studerer jeg ikke ren økonomi, men med fagkombinasjonen jeg har så kan jeg søke om å få en siviløkonom tittel etter endt master. Uten økonomi så klarer ikke en supply chain å gå rundt, og det er fascinerende å se hvor avhengig alt er av alle!

Picture1.png

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet? Det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet må være det sosiale nettverket du får. Ikke bare får du norske venner i studielandet ditt, men du får venner over hele verden. Det er veldig kjekt å komme hjem til Norge på sommerferie, og fortsatt kunne tilbringe tid med ANSA-folk.

Hva er det beste med ditt studiested? Det beste med å studere i Hamburg må være alt som skjer, hele tiden! Det er ikke en dag uten noe å finne på. Det er også ulike norske klubber i Hamburg, så når noe først skjer så er vi som regel en fin blanding fra de yngste norske på noen få år til de eldste norske som nærmer seg 90. En annen ting som er blitt ekstremt pris på gjennom studieoppholdet her er at det er veldig billig og kjapt å fly til de fleste plasser i Europa, noe som gjør at du får oppleve mange byer du gjerne ikke hadde besøkt ellers.

Hva savner du mest fra Norge? Hva jeg savner mest fra Norge går veldig opp og ned. Akkurat nå savner jeg norskt smågodt, selvom Lindt sin sjokoladehare heller ikke er feil.

Tips til andre som lurer på å studere utenlands? Do it! Det å studere i utlandet kan virke veldig skummelt med en gang, men jeg har enda til gode å høre om noen som har angret på at de valgte å reise ut. Ikke får du bare nye venner fra hele verden, men du lærer så mye om andre kulturer, språk og mat. Det er også veldig kjekt at pengene som regel strekker litt lengre i utlandet enn hva de gjør i Norge!