ANSA Sveits: Vinterlekene 2016

Etter en helt eventyrlig helg i Laax hvor prestasjonene i slalåmbakken og på afterski-en ville imponert både Svindal og DJ Broiler så ønsker vi i styret til ANSA Sveits å si til de fantastiske deltakerne som gjorde helgen til det den ble: Vel gjennomført alle sammen!

Vinterlekene ble i år arrangert for 47. gang og har siden det første arrangementet i 1969 vært ANSA Sveits sitt flaggskiparrangement. Men vinterlekene er ikke bare en ski-weekend, det er også et unikt samlingspunkt hvor man får treffe norske utenlandsstudenter på tvers av landegrenser og akademiske disipliner, en helt unik mulighet som får frem noe av det beste med ANSA.

Vinterlekene 1
Storslått stemning på startstreken under den prestisjefylte parallellstorslalåmkonkurransen.

Tradisjon tro så var det ikke mangel på moro og uforglemmelige opplevelser under Vinterlekene i 2016. Fantastisk puddersnø, ølstafett på rekordtid, slalåmporter ble meid ned, bakkerekord ble satt, Champagne ble sablet (med ski!), brilleskille ble uunngåelig, taler ble holdt med tjue i stil, dansegulvet fikk kjørt seg, vennskap ble skapt, fondue ble konsumert, og listen over høydepunkter kunne fortsatt, og fortsatt! Minnene er utvilsomt mange og gode, og det er ikke bare oss i ANSA Sveits som allerede gleder oss til neste år, men hotellet Riders Palace vil også ha oss tilbake, noe som understreker hvilken fantastisk gjeng som deltok på Vinterlekene i år! Vi håper at du også gleder deg til Vinterlekene 2017!

Vinterlekene 2
Høyt nivå og beinhard konkurranse. Vinner av herreklassen, Wollert Neumann Holst (t.v.), i upåklagelig kjøre- og klesstil.

Vi ”leker” ikke Vinterleker. Både parallellstorslalåm- og hoppkonkurransen ble arrangert (nesten) i henhold til OL-standarder, deltakerne viste enestående sportsånd og det ryktes om at landsleder Nikolai skal sitte i kommentatorboksen til NRK sammen med Arne Scheie under hoppuken neste vinter. Selv om alle deltakerne gav alt, så var det noen som suste raskere forbi portene og svevet lenger ned hoppbakken enn andre. De som utmerket seg best i begge disipliner ble tildelt den høyt-hengende og ærefulle vandrepokalen. Vinnerne av Vinterlekene anno 2016, som også får navnene sine inngravert i vandrepokalene for all evighet, ble Iselin Frøybu, masterstudent ved EPFL i Lausanne, og Wollert Neumann Holst, student i Budapest. En person som også utmerket seg var bergenseren Astrid Greve som utkonkurrerte både jentene og guttene i storslalåmkonkurransen! Til alle tre: gratulerer så meget!

Vinterlekene 3
Jenter som virkelig er født med ski på beina og som ser like bra ut i bakken som på gallamiddag. Gratulerer med strålende prestasjoner og seiere!

At Vinterlekene gikk så bra som det gjorde er ekstra kjekt da vi forsøkte å føre tradisjonene til et helt nytt sted i håp om at det kunne bli enda bedre, enda rimeligere og enda mer inkluderende. Forandring fryder sies det, og det viste seg å stemme i dette tilfellet også! Laax bød på alt som en gjeng med hardtarbeidende norske utenlandsstudenter drømmer om på lesesaler rundt om i hele verden, nemlig snø, sol, øl, god mat og førsteklasses selskap til en hyggelig studentpris! Så om du også koste deg i Laax så kan vi gledelig meddele at vi tar turen tilbake i 2017, og vi håper å se mange kjente og nye fjes. I fjor var det femti som stilte, i år var det nesten hundre og vi håper på dobbelt så mange neste år! Så om du gikk glipp av det i år, nøl ikke med å bli med neste år – vi gleder oss til å se deg der!

Takk for denne gang!

Vinterlekene 4
Kveldskos og sveitsisk tradisjon: på vei til en idyllisk alpe-chalet med fonduemiddag etterfulgt av aking og fest.