ANSA Økonomi på verdensomreise: Australia

Vi har spurt økonomistudenter rundt om i verden om deres studievalg og grunner for dette. Her får du svar på spørsmål du måtte ha ved å studere økonomi i utlandet og havet av muligheter innenfor økonomifaget.

Navn og alder: Mathias Grotli, 22

Hva og hvor studerer du? Jeg studerer finans og internasjonal business på Monash University i Melbourne, Australia, hvor jeg er ferdig i november i år med en bachelor.

Grunn for studievalg? Det var egentlig aldri noen tvil om at studiene skulle tas i utlandet, etter å ha blitt bitt av utenlandsbasillen på utveksling til USA på videregående. Videre, falt valget på Australia grunnet språk, samt at universitetene holder høy kvalitet og jeg ville utforske et nytt land.

Hvorfor interesserte du deg før økonomifaget? En av fordelene med økonomifaget er bredden. Økonomi er så utrolig mye, og det har en funksjon i alle organisasjoner. Etter å ha interessert meg for det på videregående, valgte jeg en kombinasjon av finans og internasjonal business/handel. Med en så internasjonal by som Melbourne, møter en utrolig mange forskjellige kulturer, noe som bare blir viktigere og viktigere i verden i dag.

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet? Det å ha ett nettverk og støtteapparat i ryggen når en studerer i utlandet skaper en veldig trygghet, da særlig for nye studenter som kanskje ikke har studert ute før. Å møte nordmenn fra hele landet gjør at en sitter igjen med kontakter også i Norge, selv om en ikke har studert der. Lokale nivå i ANSA er utrolig viktig, og en møter nordmenn i samme situasjon som en selv.

10286853_10154198915240574_4175419870655716557_o

Hva er det beste med ditt studiested? Mangfoldet. Monash er en av de universitetene i landet med høyest andel utenlandsstudenter, og i løpet av en dag er det ikke uvanlig at en møter mennesker fra 3-4 verdensdeler. Melbourne er i tillegg Australias kulturhovedstad og det er alltid noe å gjøre, enten det er Australian Open eller festivaler av diverse slag.

Hva savner du mest fra Norge? Norske somre er jo alltid et savn, særlig med den korte australske ferien på den tiden av året. Ordentlig grovt brød er også en mangelvare, og er dyrt og vanskelig å oppdrive.

Tips til andre som lurer på å studere utenlands? Gjør det! Selv om språk, avstand, og kultur først kan virke skremmende, så er møtet med et nytt land og kultur utrolig lærerikt. En møter mennesker med helt andre verdier og ideer, og disse nye impulsene tror jeg nordmenn har godt av og kan ta med seg tilbake til Norge. Noe av det viktigste er også å se Norge utenfra; det setter ting virkelig i perspektiv.