ANSA Økonomi møter Econa

I helgen arrangerte Econa sitt første årsmøte for studentrepresentanter, og ANSA Økonomi var til stede på vegne av utenlandsstudentene. Vi hadde to delegater, Katinka Oxaas og Magnus Heltne, og Martine Gundersen var observatør. Møtet gikk med på å utforme Econa sitt første politiske prinsipprogram og handlingsplan for det nyopprettede Studentutvalget (tilsvarende ANSA sitt hovedstyre). Det var gledelig å se at Econa gikk inn for å kjempe for flere av de sammen sakene som ANSA – hovedsaklig økning av stipendandelen av skolepengestøtten og valutajustering av hele studielånet. I tillegg ble det vedtatt å jobbe for at flere norske universitet skal bli akkreditert, noe som forhåpentligvis vil heve utdanningsnivået, samt gjøre det lettere å få flere utenlandsstudenter til å velge Norge som studieland.

12472613_1607297479595719_5983537675387133903_n

ANSA og Econa har samarbeidet lenge, og har som kjent gratis dobbeltmedlemskap for våre medlemmer. Dette er et samarbeid vi setter stor pris på, og årsmøtet vedtok også å fortsette og videreutvikle samarbeidet med ANSA. Martine har det siste året vært nestleder i Econas studentutvalg, og på årets møte ble Magnus valgt inn som medlem i utvalget. Dette tror vi vil være fordelaktig for det videre arbeidet.

IMG_0849 (1)

I tillegg til å være med på årsmøtet fikk vi også med oss superfinalen i NM i Økonomi. Dette er tredje gang det arrangeres, og i år kjempet 320 lag fra ulike høyskoler og universiteter om den gjeve tittelen. Lagene fikk prøvd seg på caseoppgaver, analyser og fagquiz, og vinnerlaget fra NHH stakk av med seieren etter en solid presentasjon av caseoppgaven. Konkurransen ble arrangert i samarbeid med Dagens Næringsliv og Danske Bank, og blant premiene i år var 15000kr, en ipad til hver og en helsides sak i Dagens Næringsliv. I tillegg får vinnerlaget mulighet til å presentere casen sin for ledelsen i Danske Bank. Her er det mye å hente, og vi anbefaler alle å prøve seg til neste år! Konkurransen er åpen for alle, og vi håper at det vil være flere lag fra ANSA blant de påmeldte.

ANSA Økonomi takker for en hyggelig og lærerik helg i Bergen, og ser frem til videre samarbeid med Econa!