ANSA Australia: Organisasjonskurs og Studentolympiade 2016

Mye har skjedd de siste månedene i Australia, med styremøter, organisasjonskurs, og ikke minst den årlige studentolympiaden!

Første helgen i semesteret møttes alle fem i landsstyret i Wollongong, en liten kystby syd for Sydney. Med utsikt til Stillehavet planla vi i detalj de to neste arrangementene på programmet; organisasjonskurs og studentolympiade. Selvom denne helgen var fylt med møter og planlegging, klarte vi likevel å få til et bad (noen hadde sitt første bad «Down Under,» etter over to år her… Flaut!) og litt sightseeing i Wollongong!

IMG_4781.JPG

Helgen som fulgte var det klart for org. kurs i Sydney, med totalt 25 deltagere! Tillitsvalgte hadde reist inn fra alle hjørner av Australia, noe som er imponerende, tatt landets størrelse i betraktning. Vi fikk hatt en grundig gjennomgang hva de diverse vervene innebærer, samt hva ANSA egentlig er og betyr for studenter i utlandet. På lørdag var det også idémyldring blant de tillitsvalgte, hvor de forskjellige vervene kunne utveksle erfaringer på tvers av lokallagene.

Helgen var ikke bare fylt med faglig innhold, det var mer enn nok av tid til det sosiale. På lørdagen presenterte lokallagene byene sine, og det ble både rap og dans foran et applauderende publikum! For beste presentasjon gikk ANSA Melbourne av med seieren! Det ble også tid til feiring av ANSAs 60 års-jubileum. Stor kake med jubileumslogoen ble servert! Norske vafler ble også servert, noe som alltid slår an blant norske studenter i utlandet. Senere på fredagen var det tid for rebus rundt omkring i Sydney med diverse oppgaver. Mange morsomme bilder (enkelte egner seg ikke offentlig) ble resultatet, men mange fikk se Sydney fra sitt beste!

DSC04672.jpg

I år var vi også heldige å få besøk av studenprest Kristoffer som snakket om Sjømannskirkens rolle og det fine samarbeidet de har med oss i ANSA. På video fra Norge snakket HS-representant Ragnhild om ANSA som organisasjon, og mer til! Fra ambassaden kom førstesekretær Kaja Glomm, og fortalte om hva ambassaden kan (og ikke kan) hjelpe til med i utlandet. Mange ble nok overrasket over at de må helt til Canberra for å få seg nytt pass, om uhellet skulle være ute. Dette var også Kajas siste besøk til oss i ANSA etter mange år her. Vi ønsker henne lykke til i Genève!

Etter endt kurs lørdag, ble hele landsstyret takket med vinflasker fra deltagernes initiativ, noe vi virkelig satte stor pris på! Lørdag kveld var det i tradisjon tro

bankettmiddag, i ordentlig ANSA-stil, med fotoseanse foran operaen i Sydney. Alle koste seg på middag og fest etterpå, og det ble en veldig vellykket kveld og avslutning på det som var en fantastisk helg!

IMG_4863.JPG

Bare få uker senere var det igjen duket for den årlige studentolympiaden i Gold Coast. I sol og varme koste alle de 80 deltagerene seg på stranden for å spille volleyball, fotball, kanonball, og ikke minst bygge sandskulpturer. I år, som i fjor, stilte også New Zealand med lag, og vi satser på at vi kan få med kanskje flere land neste år (hint hint, Asia)! Tross noen små skader og litt solbrenthet var det høyt nivå på årets deltagere, med mye godt spill!

IMG_0154.JPG

Til slutt, gikk Brisbane sitt lag nummer 1 av med seieren, og tok dermed over vandrepokalen til neste år. Dette ble naturligvis feiret i ordentlig ANSA-stil med bankett på lørdag kveld!

IMG_0133.JPG

Mathias Grotli
Landsleder, ANSA Australia