ANSA Slovakia: #FP2016

Det er nå to år siden gjengen i ANSA Slovakia arrangerte Fagseminar i Praha, og vi syntes derfor det var på høy tid å gjenta suksessen! Og det gjorde vi denne helgen.

I samarbeid med ANSA Tsjekkia ble det arrangert fagseminar på Corinthia Hotel Praha, 15. – 17. April 2016.

Vi valgte å samarbeide på kryss av landegrensene, med nabogjengen i Tsjekkia, og vi valgte å samle både veterinærer og medisinere til helgens store begivenhet! På denne måten sikret vi et bredt spekter av interesser og fagfelt, samtidig som vi fikk blandet folk fra store deler av det sentrale Østeuropa.

 Helt siden sommeren 2015 har komiteen for fagseminaret arbeidet med å invitere foredragsholdere, booke hotel og ordne logistikk, samle kunnskaper og personer fra toppskiktet i Norge, både når det gjelder leger og veterinærer, og på den måten klart å sette sammen en helg full av kunnskap, klokskap og ettertanke. Og i tillegg til det hele, en sosial smeltedigel av folk fra hele Norge, som på ulikt vis har havnet på skole i de respektive byene i Slovakia og Tsjekkia for å studere medisinske fag. Med komiteleder Pål Johnsen i spissen har de brukt utallige (ulønnede vel å merke) timer på dette prosjektet, de har satt av tid ved siden av allerede krevende studier til å bygge et fagseminar ingen har sett merke til før! Og det, minde damer og herrer, har de på alle måter lykkes med!

Våre forelesere på medisin var:

 Jana Plevkova – associate professor MD, PhD, arbeider ved Jessenius Medisinske Fakultet i Martin, snakket på en enkel og forståelig måte om tolkning av EKG.

 Solveig Merete Klæbo Reitan – speisialist i psychiatri, overlege ved St Olavs hospital, snakket om akuttpsykiatri, både sykdommer, behandling og lovgivning rundt dette.

 Nina Gjerde Andersen – LIS i anestesiologi, SUS, lærte oss metoder å bruke prehospital ultralyd til å rask stille/avkrefte diagnoser om fri væske og indre blødninger.

 Ola Didrik Saugstad – professor i pediatri og overlege i neonatologi, UIO, snakket om barns helse, nasjonalt og globalt.

 Per Fugelli – professor i sosialmedisin, UIO, gav oss resepten på et godt legeliv.

Det er så mye mer blandt mennesket å beundre, enn å forakte! – Per Fugelli


 Morten Rostrup – professor i akuttmedisin, UIO, talte velformulert om de mange krigern og elendigheter han har arbeidet med i forbindelse med Leger Uten Grenser.

 Dan Skoglund – turnuslege, viste oss ivrig hvordan prehospital pg hospital ultralyd kan gjøres raskt og effektivt i akutte tilfeller.

 Vibecke Endresen – turnuslege, tidligere student i Martin, kom for å lære oss gipseteknikker.

På veterinærsiden så det slik ut:

Marit Kjellmark – adferdskonsulent, snakket om adferd hos hund.

Peder Haaland – veterinær, med særlig kompetanse innen ortopedi, arthrologi og neurokirurgo.

Magnus Harjén – veterinær, kom med et spennende foredrag om akuttmedisin.

Tina Marielle Værnes – politiadvokat, holdt foredrag om dyrepolitiet og dets nye rolle i Norge.

Lars Tessem – veterinær som snakket om tannhelse hos katt.

Martine Lund Ziener – veterinær med foredrag om hjerteultralyd.

Camilla Johnsen – veterinær som motiverte studentene til videre studier, ved å fortelle om overgange fra skole til jobb.

Kari Lutro – holdt et spennende foredra om fugler og reptiler i Norge.

 I tillegg var ANSA-president Jakob Aure tilstede for å åpne helgen, og studentprest Hilde Sirnes fikk presentert seg for flokken!


Ikke nok med alt dette deilige, faglige påfyllet, men vi fikk også med oss en forrykende konsert lørdag kveld! ParkinSons og Swimming in Vltava (norske studentband fra Praha) varmet opp publikum på MeetFactory, før gutta fra Nord – Kråkesølv gjorde entre og holdt en minnerik konsert for de oppmøtte! Tusen takk til alle 3 for en fabelaktig kveld!

  

Vi takker medlemmene våre for deltagelsen, vi takker komiteen for godt utført arbeid, og vi takker sponsorer for at de bidro til å gjøre dette mulig! Se flere bilder på FB sidene til  ANSA Slovakia!

Her er gjengen som gjorde det hele mulig, fagseminarkomiteene for medisin og veterinær: