ANSA Økonomi på verdensomreise: Kina

Vi har spurt økonomistudenter rundt om i verden om deres studievalg og grunner for dette. Her får du svar på spørsmål du måtte ha ved å studere økonomi i utlandet og havet av muligheter innenfor økonomifaget.

Navn og alder: Martha Huynh, 22

Hva og hvor studerer du? Jeg studerer internasjonal business ved The University of Edinburgh, men tilbringer for tiden dette tredje året på utveksling ved The University of Nottingham i Ningbo, Kina.

Grunn for studievalg? Jeg fullførte International Baccalaureate i Norge hvor jeg ble introdusert til internasjonal utdanning, diversitet og viktigheten av global tenkning. Det likte jeg veldig godt. Og jeg har alltid visst at business var studieretningen jeg ville gå, så valget for internasjonal business falt meg ganske naturlig – og helt midt i blinken for en som elsker å utforske nye land!

martha

Hvorfor interesserte du deg før økonomifaget? Samfunnsvitenskap generelt synes jeg er veldig spennende, men økonomi var faget som engasjerte meg mest i timen på videregående. Det skjer alltid så mye på det økonomiske feltet som er viktig for oss å forstå, spesielt hvis man ønsker å ha hele verden som arbeidsfelt senere.

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet? Connecting people. Før jeg deltok på ANSA Asia Convention i Hong Kong kjente jeg nesten ingen andre nordmenn i Kina, mens nå vet jeg at det alltid finnes et sosialt og trygt nettverk i nærheten. ANSA studenter har et globalt mindset som er inspirerende og gøy å omgås med, og jeg er sikker på at ANSA engasjerer og inspirer mange andre til å velge utenlandske studier også.

Hva er det beste med ditt studiested? I Edinburgh – alt. Jeg elsker Edinburgh.
I Kina: kulturen og maten. Pluss at det er så enkelt og billig å reise rundt i Asia, definitivt. Kina er et fascinerende land, noe helt for seg selv. Det bare må oppleves! Ingen tvil om at jeg reiser hjem til Norge med mange nye interessante opplevelser og et helt nytt perspektiv på livet.

Hva savner du mest fra Norge? Familie, venner og brunost. Og nå som jeg bor i Kina kan jeg ikke understreke nok hvor mye jeg savner norsk natur, uforurenset luft og ferskt drikkevann fra springen.

Tips til andre som lurer på å studere utenlands? Anbefales! Ved å studere utenlands møter man på så mange nye mennesker og opplevelser fra hele verden som bidrar til unike muligheter og erfaringer. Man innser at det er mye mer utenfor den komfortable, norske, boblen som jeg synes mange nordmenn fortsatt lever i. Som student er denne tiden en gylden mulighet til å reise ut i verden, suge til seg de beste erfaringer – og ha det til kjempe fordel når tiden er inne for å bygge karriere.