ANSA Økonomi på verdensomreise: Irland

Navn og alder?  Magnus Heltne, 22 år

Hva og hvor studerer du?  Bachelor i økonomi og administrasjon ved University College Dublin i Irland.

Grunn for studievalg?   Jeg hadde lyst til å ta en bachelor i et engelskspråklig land, og i Irland er studieavgiften mye lavere enn feks Storbritannia og USA.  Dublin fikk også strålende skussmål fra kamerater som studerer her, og universitetet anerkjent og har supre fasiliteter. Studiet i seg selv er svært generelt, og jeg har fag i alt fra makroøkonomi og finans til markedsføring, ledelse og organisasjonspsykologi. I tillegg har man flere valgfag, så det er er mulighet til å prøve litt forskjellig, eller spesialisere seg om man finner noe man liker. Perfekt for dem som ikke helt vet hva de vil etterpå!

Picture2.png

Hvorfor interesserte du deg før økonomifaget? Jeg begynte å ta økonomifag på videregående, og trivdes godt med det. Det favner bredt, og omfatter mange interessante emner, samtidig som det er veldig anvendelig. Kjennskap til økonomi gjør det også enklere å følge med i samfunnsdebatten hjemme.

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet?  Vanskelig å velge, men jeg setter utrolig pris på det sosiale. Selv om man ikke drar til utlandet for å henge med nordmenn, er det utrolig greit å ha en norsk gjeng å møte i ny og ned. I årene jeg har vært med har vi hatt utrolig mye gøy – både i Dublin og på turer til andre land. Det arbeidet som gjøres sentralt er også utrolig viktig – både det presidenten utretter politisk, og det arbeidet kontoret gjør for å opprettholde beredskapen og kontakten med sjømannskirken.

Hva er det beste med ditt studiested?  Det beste med universitetet er uten tvil campuset og alle aktivitetene som foregår. Vi har 60 idrettslag og 70 studentforeninger, og jeg har fått prøvd meg på alt fra undervannshockey til sjonglering, bueskyting og irsk folkedans. Fasilitetene er topp, og mulighetene mange. Dublin by er også herlig, med et yrende liv og mye å finne på. Irene er lette å bli kjent med, og prisnivået er også hyggelig – selv med svak kronekurs.

Picture1.png

Hva savner du mest fra Norge?  Sannsynligvis brød. Irenes brødmat består stort sett av ferdigoppskåret loff, og det er ikke noe særlig sammenlignet med nybakt, norskt grovbrød. Ellers kunne det vært greit om regnvær var unntak i stedet for regelen, men det er vel vanskelig å få gjort noe med.

Tips til andre som lurer på å studere utenlands? Det er egentlig ikke noe å lure på – er bare å hoppe i det. Jeg har aldri møtt noen som har angret på å studere i utlandet, hverken nordmenn eller andre. Et utenlandsopphold gir deg utrolig mye faglig og kulturelt påfyll, og du blir garantert kjent med masse spennende folk. Samtidig er det viktig å huske på at man ikke trenger å hoppe uti den dype enden først – et semester i England eller Danmark kan være like nyttig som en bachelor fra Nepal, samtidig som det er en lavere terskel å trå over. Sjekk rundt på nettet over hvilke muligheter som finnes, og snakk med venner og kjente. Og meld deg inn i ANSA, selvfølgelig!