ANSA Økonomi på verdensomreise: Italia

Vi har spurt økonomistudenter rundt om i verden om deres studievalg og grunner for dette. Her får du svar på spørsmål du måtte ha ved å studere økonomi i utlandet og havet av muligheter innenfor økonomifaget.

Navn og alder: Morgan Alangeh, 21 år.

Hva og hvor studerer du? Jeg studerer internasjonal økonomi og finans ved Bocconi University i Milano.

Grunn for studievalg? At jeg havnet opp akkurat her i Italia er egentlig litt tilfeldig. Jeg var på Nordic Study Abroad Conference i København, og der ble vi presentert for en god del skoler fra rundt om i verden. Da Bocconi ble presentert var det noe som bare lyste opp i meg. En blanding av gode minner fra Italia med en god venn i barndommen, drømmer om pizza og is og selvfølgelig en veldig god skole var nok til å få meg til å søke.

morgan1.png
(Jeg er typen med sløyfe)

Hvorfor interesserte du deg før økonomifaget? Jeg har alltid likt realfag, da det gir oss redskaper til å finne ut av ting vi lurer på. I tillegg har jeg hatt et visst samfunnsengasjement, så da var det perfekt med et fag som lar meg bruke analytiske verktøy til å forstå samfunnet bedre. Veldig mange store spørsmål i vår ting som globalisering, innvandring, finansielle kriser og bærekraft har veldig mange nyanser til seg, og da er det inspirerende å lære seg å forstå dem i et nytt perspektiv og rammeverk. Som en bonus til at det er gøy å tenke over disse emnene kan jeg til og med kanskje bidra positivt i verden en dag.

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet? Det er veldig mye bra ANSA gjør for oss, men om jeg må nevne en spesifikk ting må det være at det er veldig befriende å dra på julebord hvor du har en julenisse som danser på bordet midt i eksamensperioden. Tull til side så er det godt å få en vennegjeng som både er koselig og behjelpelig. I motsetning til andre vennegjenger en finner i utlandet har ANSA også en veldig god forsikringsordning.

morgan2.png

Hva er det beste med ditt studiested? Det er veldig mye bra med å studere i Milano. Atmosfæren i byen er relativt avslappet, maten er god og det er en god del fine bydeler. Det er også kort vei til mange andre byer i nærheten med tog, så for en billig penge får du sett en god del av landet. Italia er også et land med mye historie, og du kan nesten ikke kaste en stein uten å treffe på ett eller annet historisk som vil fange interessen din. Da får en god innsikt i hva som har endret seg gjennom tidene, og hva som ikke har endret seg så mye. Som en markant kontrast er universitetet mitt en veldig typisk «business school» hvor alle peser på og du kan nesten kjenne ambisjonene om å bli den neste Warren Buffet eller Elon Musk i lufta. I det hele er det masse forskjellig, og litt hva du selv gjør det til. Utenom maten, da. Den er god uansett.

Hva savner du mest fra Norge? Det er litt kjedelig å ikke ha like god kontakt med vennene mine fra Porsgrunn. Også er ikke kebaben her like god som den er i Norge. Foruten det er det ganske greit så lenge jeg kommer hjem et par ganger i året.

Tips til andre som lurer på å studere utenlands?
Det er overraskende greit å flytte utenlands. Jeg tror det er litt det samme som å flytte innenlands, bare at du må ta fly. Så om du lurer på om det er stress, så er svaret nei. Det er veldig gøy, en må bare å hoppe i det også kommer du ikke til å angre. Det er tross alt ikke alltid en får muligheten til å bo i utlandet.