ANSA Økonomi på verdensomreise: Malaysia

Vi har spurt økonomistudenter rundt om i verden om deres studievalg og grunner for dette. Her får du svar på spørsmål du måtte ha ved å studere økonomi i utlandet og havet av muligheter innenfor økonomifaget.

Navn og alder: Kristoffer Heggdal, 25 år.

Hva og hvor studerer du? Master i Economics ved University of Malaya i Kuala Lumpur, Malaysia.

Grunn for studievalg? Kuala Lumpur har alltid vært en spennende destinasjon hvor jeg til stadighet har reist tilbake til. Det er noe unikt med denne byen. Et rikt kulturliv hvor både Malaysisk, Kinesisk, Indisk, Midtøsten, og andre minoritetsgrupper er representert. En hypermoderne by hvor både gründere og større firma er lokalisert, også norske bedrifter. På utveksling startet jeg å lære indonesisk i Yogyakarta. Siden Malaysisk og Indonesisk er ganske lik språkmessig, var jeg svært motivert for å fortsette denne læringen i Kuala Lumpur.

13183000_10156835424725484_666342062_n

Hvorfor interesserte du deg før økonomifaget? Jeg må innrømme at filmer i oppveksten økte interessen for økonomi, spesielt «Wall Street», klassikeren fra 80 tallet. Ellers har jeg alltid vært interessert i hvordan samfunnet fungerer. Når det gjelder jobbmuligheter, har økonomi en funksjon i det meste og mulighetene for de med økonomiutdannelse er mange.

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet? Skape samhold, kurere hjemlengsel og skape trygghet. Det er ikke lett for alle å være langt hjemmefra. Jeg vært der selv. Å ha et nettverk rundt deg hvor noen snakker norsk og kan sette seg i din situasjon teller uendelig mye for trivselen. Spesielt her i Malaysia hvor det er et mindretall norske studenter, er det viktig å ha et tilbud. Forrige måned startet vi et midlertidig landsstyre og har lokalisert flere nordmenn som studerer her. Vi merker at dette har vært en god bidragsyter for studentene her.

13153452_10156835424705484_645203998_n.jpg

Hva er det beste med ditt studiested? Det jeg liker best er at du har medstudenter fra mange forskjellige kulturer, kulturer du aldri møter i Europa. Å være norsk student i Kuala Lumpur er også vennlig i forhold til tildelt stipend. Man får råd til å bo i en fin leilighet, spise ute og ikke minst reise til andre naboland for en billig penge. Kvaliteten på studiene er også høy i forhold til studieavgiften.

Hva savner du mest fra Norge? Familie og venner savner jeg hver dag. Moldepanoramaet savner jeg også, med mulighet å gå på fjellet i frisk luft og fantastisk fjordutsikt!

Tips til andre som lurer på å studere utenlands? Tidenes mulighet ligger foran dere. Verden blir mer globalisert og store markeder åpner seg. Å ha kunnskap om andre kulturer blir viktigere i tiden fremover, spesielt med tanke på fremvoksende økonomier. I sørøst Asia vokser de fleste land mellom 5-8% årlig, og det er over 600 millioner mennesker her. I Norge er det kun 5 millioner mennesker. Tenk mulighetene der ute og markedsforskjellene, de er enorme!

Andre viktige faktorer å tenke over er mulighetene man får og at en skiller seg ut med tanke på fremtidig jobb når man studerer i utlandet. Cv’en blir fort rikere etter et utenlandsopphold om man er nysgjerrig og ser seg rundt. Ta med deg språkkunnskaper også, det kan være et ess i ermet i en ansettelsesprosess!

13183186_10156835424700484_980044287_n

Fortsatt ikke overbevist? Ta kontakt!:)

One thought on “ANSA Økonomi på verdensomreise: Malaysia

Comments are closed.