ANSA Økonomi på verdensomreise: Argentina

Andreas Haugsbø, 21 år.

Hva og hvor studerer du? Jeg studerer vanligvis økonomi og administrasjon ved siviløkonomutdanningen på Norges Handelshøyskole i hjembyen Bergen, men er for øyeblikket på utveksling på Universidad Torcuato Di Tella i Buenos Aires, Argentina.

Andreas1

Grunn for studievalg? Først og fremst dro jeg til Buenos Aires fordi jeg ville jeg lære spansk ordentlig etter flere år med spanskundervisning, men uten å ha lært det godt nok. Det har vært gode forutsetninger for dette ettersom at jeg er eneste nordmann på skolen, har undervisning på spansk og at folk flest har begrensede engelskferdigheter. I tillegg hadde jeg en veldig god utveklingsopplevelse i Kentucky i USA på videregående, men ville erfare en ny kultur. Da virket Latin-Amerika som et spennende og annerledes alternativ.

 

Hvorfor interesserte du deg for økonomifaget? Jeg har lenge hatt en interesse for samfunn, politikk og forretningsliv. Jeg valgte økonomi og administrasjon fordi det er allsidig og gir mange muligheter, samtidig som at økonomisk forståelse er et nyttig og essensielt verktøy for å forstå hvordan samfunnet fungerer.

 

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet? Det beste med ANSA er nok tryggheten ved å ha et stort og etablert apparat i ryggen som kan hjelpe deg, uavhengig av om du trenger krisehjelp eller generell rådgivning. Det er også hyggelig at de arrangerer møter og samlinger som besøk på ambassaden og 17. Mai-feiring.

Andreas2

Hva er det beste med ditt studiested? Buenos Aires er kalt ”Sør-Amerikas Paris” og føles overraskende europeisk, blant annet på grunn av arkitekturen, folket og at byen er forholdsvis moderne og velutviklet. Samtidig føler man alltid på den herlig avslappede latinamerikanske stemningen og det rike argentinske kulturlivet. Denne unike kombinasjonen gjør byen til et fantastisk sted å bo og studere. Lav levekostnad, deilig vær og et veldig imøtekommende folk er også gode grunner til å dra hit.

 

Hva savner du mest fra Norge? I tillegg til venner og familie, savner jeg mest den klassiske norske matpakka: Brød, knekkebrød, hvitost og leverpostei, samt fersk fisk. Billig vin og biff i verdensklasse veier riktignok godt opp.

 

Tips til andre som lurer på å studere utenlands? Spør du meg, er det ikke noe å stusse over. Et opphold i utlandet gir venner fra hele verden og nye erfaringer og opplevelser. Å bli eksponert for fremmede kulturer og ideer bygger ikke bare viktig forståelse av det globale samfunnet, men setter også dine egne verdier i et nytt perspektiv. Man må gjerne stige ut av den trygge, norske komfortsonen, men jeg er sikker på at det alltid en rik opplevelse som man ikke vil angre på.