ANSA Økonomi på verdensomreise: Danmark

Vi har spurt økonomistudenter rundt om i verden om deres studievalg og grunner for dette. Her får du svar på spørsmål du måtte ha ved å studere økonomi i utlandet og havet av muligheter innenfor økonomifaget.

Navn og alder? Jenny Blom, 24 år

Hva og hvor studerer du? Jeg har akkurat blitt ferdig med en bachelorgrad i Prosjektledelse ved Copenhagen Business School i København. Til høsten fortsetter jeg på en master ved CBS, forhåpentligvis i Supply Chain Management.

Picture1.png

Grunn for studievalg? Jeg ønsket et praktisk studie som kunne åpne mange mulige veier inn i arbeidslivet. Jeg ønsket også å fortsette med studier i utlandet etter et tidligere opphold i Lausanne i Sveits.  København er en kul by og ved CBS har de mange gode utviklingsmuligheter. Jeg dro til Frankrike på utveksling, og jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk bygge litt videre på franskkunnskapene mine.

Hvorfor interesserte du deg før økonomifaget? Økonomifaget åpner mange dører inn til arbeidslivet og gir en grunnleggende forståelse for en del av de mekanismene som driver den globale verden vi lever i. Det er spennende!

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet? ANSA er en viktig aktør på mange skoler fordi dere knytter studenter sammen og sørger for en ekstra innholdsrik studiehverdag. Jeg er personlig også glad for forsikringsavtalen ANSA tilbyr, og det sikkerhetsnettet ANSA utgjør både før, under og etter et utenlandsopphold.

Hva er det beste med ditt studiested? København har mye variert å by på, og jeg blir alltid overrasket over noe nytt, annerledes eller spennende som dukker opp!

Hva savner du mest fra Norge? Makrell i tomat, brunost og kaviar. Og at ‘alle’ er over gjennomsnittet interessert i god kaffe.

Tips til andre som lurer på å studere utenlands? Det er ingen ting å lurer på! Kast deg ut i det, og nyt det. Har aldri møtt noen som har angret på et utenlandsopphold. Studietiden er en gylden sjanse til å oppleve fantastiske og spennende ting. Et utenlandsopphold garanter det.