Besøk fra Stortinget

Den 1. Juni var var Stortingspresidenten med en delegasjon på flere stortingsrepresentanter på offisielt besøk i Slovakia. ANSA Slovakia var på vegne av de norske studentene her i Slovakia invitert av Den Norske Ambassaden i Bratislava invitert for å vise fram noe av det viktigste samarbeidet mellom våre to land. Vi var en gjeng på 5 studenter fra både Kosice og Martin som gledelig la bort bøkene i en dag eller to for å ta turen til Bratislava.

Rett fra togstasjonen etter både 3 (Martin) og 6 (Kosice) timers togtur dro vi til hotellet til delegasjonen og hadde en hyggelig samtale med tilhørende «photoshoot». Ikke alle hadde rukket å skifte og som rutinerte studenter stilte vi både i joggebukser og tights. Både Stortingspresidenten, Olemmic Thommesen, og Stortingsrepresentant, Marianne Aasen, var veldig interessert i å høre om hvordan det er å studere Medisin og til Veterinær i Slovakia.

13405308_10153644634176161_1403083141_o

De fortalte også om et hyggelig med møte ordføreren i Martin som skrøt hemningsløst av de norske studentene i Martin, og kalte Martin for den norske hovedstaden i Slovakia. Ambassadøren i Bratislava, Inga Magistad, snakket også om hvor viktige studentene er for samarbeidet mellom Norge og Slovakia. Vi er sammen med enkelte bedrifter den viktigste linken mellom våre to land.

13405606_10153644634251161_261374313_o.jpg

På kvelden var det duket for konsert med den norske fiolinisten Eldbjørg Hemsing og Academy of Performing Arts i Bratislava hvor de fremførte verk av både norske og internasjonale komponister. Etter den kulturelle boosten var det en mottagelse med norsk buffet og slovakiske drikkevarer mens vi ventet på at Stortingspresident slo av en prat med de offisielle gjestene inkludert slovakiske politikere, bedriftsledere, vise-dekaner fra universitetene osv. I ekte studentånd ble vi stående igjen til siste slutt og tømte dessertbordet før vi tok turen tilbake til leiligheten ambassaden lot oss låne for en natt.

Etter litt sightseeing dagen etter satte vi igjen kursen mot våre respektive studiebyer, skolebøkene og siste eksamensinnspurt.