Et nytt utvalg er født!

Vi er stolte av å kunne presentere ANSAs nye tilskudd i utvalgsfamilien; nemlig ANSA Realfag!

Det hele startet med at vi var fire iherdige ANSA-sjeler som ønsket å rette et fokus på utenlandsstudenter som studerer realfag. Vi søkte et felles samlingspunkt hvor realfagstudenter i utlandet kunne utveksle erfaringer og bygge nettverk på tvers av landegrenser, men spørsmålet var hvordan dette kunne gjennomføres. Etter en stund endte vi opp med å starte et utvalg, og det var slik ANSA Realfag så dagens lys. En ekstra takk går ut til ANSA Økonomi, som har vært en god støttespiller å ha i oppstartsfasen.

Vi har inntrykket av at det fortsatt er mange som vegrer seg for å dra til utlandet for å studere realfag. Nettverket man bygger på diverse realfagslinjer i Norge er ofte svært sterkt da tradisjonsrike linjeforeninger allerede er på plass, og gjør dette til en smal sak. Det er akkurat derfor vi har lyst til å skape en plattform for alle oss utledninger i det store utland. Vi vil jobbe med å samle informasjon fra alle typer realfagsretninger rundt omkring i verden, for å forenkle tilgangen på informasjon, som vi igjen håper kan føre til at utenlandsstudier i realfag vil bli stilt på lik linje som realfagsstudiene hjemme i Norge. På denne måten stiller vi mer mannsterke, og kan vende tilbake til hjemlandet med mer tyngde enn vi hadde før vi dro ut.

Styret i ANSA Realfag:

Utvalgsleder

Screen Shot 2016-06-10 at 14.37.03.png

Hanna Flood – BSc Theoretical Physics, Queen Mary University of London

Økonomiansvarlig

Screen Shot 2016-06-12 at 10.09.53.png

Ørjan Holm – BEng Electronic Engineering with Business Management, University of York

Styremedlemmer

13413933_10208151930189129_648258420_n

Tomas Engebretsen – Génie Physique, INSA Toulouse

Screen Shot 2016-06-12 at 10.12.55.png

Kjetil Laupsa Steine – BEng Sustainable Energy Engineering, Queen Mary University og London

 

Vi leter etter ivrige kontaktpersoner fra hele verden. Ta kontakt med oss hvis du har en liten forfatter inni deg, har lyst til å engasjere deg i ANSA Realfag, eller om du rett og slett bare har lyst til å fortelle oss litt om studiehverdagen din. Vi er glade for alle bidrag som kan hjelpe oss på veien videre!

På vegne av ANSA Realfag

Hanna Flood, Utvalgsleder

—————————

Følg oss gjerne på Facebook!

Les mer om ANSA Realfag på ansa.no.