ANSA Økonomi på verdensomreise: New Zealand

Vi har spurt økonomistudenter rundt om i verden om deres studievalg og grunner for dette. Her får du svar på spørsmål du måtte ha ved å studere økonomi i utlandet og havet av muligheter innenfor økonomifaget.

 

Navn og alder: Robert Kerans, 21

 

Hva og hvor studerer du?  Bachelor of Commerce (Major in Operations & Supply Chain Management and International Business ved University of Auckland

 

Grunn for studievalg? Hadde ingen anelse om hvilket yrket jeg ønsket å jobbe innenfor, er for så vidt fortsatt litt usikker. Derfor jeg valget Commerce studier, med tanke på at det lukker ikke så altfor mange dører mtp fremtidige jobber. Økonomistudier høres ut som det tørreste studievalget (noe det kanskje er), men bruker man hode riktig finnes det mengder av spennende jobbmuligheter ute i den store verden. Og apropos den store verden, så er en grad i økonomi noe man kan få bruk for hvor enn i verden du befinner deg.

 Robert.NZ

Hvorfor interesserte du deg før økonomifaget? Liker å pusle med tall og sette ting i orden. Økonomi handler om nettopp dette. Liker å ha kontroll og se ting i forandring/progress. Det å ha grunnleggende kunnskaper om økonomi hjelper ikke bare innen næringslivet men gir også en god innsikt i hvordan samfunnet fungerer. Økonomi vil «touche» innpå det aller meste du ser og gjør, enten du vil det eller ikke.

 

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet? Gir en viss «trygghet» i situasjoner man kan føle seg hjelpeløs. Svare på spørsmål om tingenes tilstand, hva enn det kan være.

 

Hva er det beste med ditt studiested?  Auckland er en multikulturell by hvor du møter på mennesker, språk, kulturer og mat fra hele verden. Med en skinnsyk avslappende atmosfære kombinert med imøtekommende mennesker og deilige temperaturer er ikke Auckland et dumt sted å være på. Og ikke minst er det kort avstand til all utendørs aktivitet du kan tenkte deg, fra surfing til ski.

 

Hva savner du mest fra Norge? Bortsett fra det selvsagte som familie og venner er det ikke noe spesifikk jeg kommer på.

 

Tips til andre som lurer på å studere utenlands? Tre ut av komfortsonen og opplev noe helt annet enn Norge. Bedre mulighet til å oppleve verden på en slik måte får du neppe igjen.