ANSA Økonomi på verdensomreise: UK

Vi har spurt økonomistudenter rundt om i verden om deres studievalg og grunner for dette. Her får du svar på spørsmål du måtte ha ved å studere økonomi i utlandet og havet av muligheter innenfor økonomifaget.

Navn og alder? Aksel Nikolai Mathiesen, 22 år.

Hva og hvor studerer du? Jeg studerer en Master of Arts i samfunnsøkonomi ved The University of Edinburgh. Nettopp ferdig med mitt tredje år og tar fatt på mitt fjerde til høsten.

Aksel M

 

Grunn for studievalg? Først og fremst ble jeg anglofil da jeg var 10 år og så min første fotballkamp i London – så studieland var det ikke vanskelig å bestemme seg for. Å studere økonomi var noe jeg bestemte meg for mer eller mindre etter første time med samfunnsøkonomi på videregående. Etter litt frem og tilbake med valg av skole, endte jeg opp i Edinburgh da jeg hadde hørt fra flere at dette er en vakker by, og skolen en av de bedre i Storbritannia. 

Hvorfor interesserte du deg for økonomifaget? Jeg synes det er mange fascinerende aspekter ved økonomifaget – alt fra hvorfor enkeltindivider gjør de valgene de gjør til produksjonsteori til det å gå løs på makroøkonomiske problemer. Det å studere et fag som omhandler oss alle hver dag på en eller annen måte er utrolig spennende!

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet? Det beste må nok være hvordan den samler norske studenter i utlandet på tvers av fag og interesser.

 Hva er det beste med ditt studiested? Edinburgh er virkelig en fantastisk by. Utenom det åpenbare svaret; mengden puber, er det en by der man får smaken av storbylivet, men følelsen av liten, hjemmekoselig by.

 Hva savner du mest fra Norge? Venner og familie, men heldigvis er man ikke mer enn en drøy time unna med fly.

 Tips til andre som lurer på å studere utenlands? Det er ikke noe å lure på – bare gjør det! Det er en uvurderlig erfaring å ta med seg videre i livet.