ANSA Økonomi på verdensomreise: US to the A

Vi har spurt økonomistudenter rundt om i verden om deres studievalg og grunner for dette. Her får du svar på spørsmål du måtte ha ved å studere økonomi i utlandet og havet av muligheter innenfor økonomifaget.

Navn og alder? Didrik Nicolai Halhjem Kjeilen, 23 år

Hva og hvor studerer du? Økonomi ved University of Colorado Boulder, USA

Grunn for studievalg? Jeg valgte å studere økonomi fordi jeg har alltid funnet det spennende å ser hvordan ting fungerer, men realfag som kjemi og fysikk var ikke noe for meg. Så jeg fant ut at økonomi hadde mye av det jeg liker ved tekniske fag, bare at det passet mine interesser for samfunn, politikk og business bedre.

Skjermbilde 2016-08-05 07.01.22

Hvorfor interesserte du deg før økonomifaget?  Jeg tror det som begynte min interesse for økonomi må være fra da jeg var yngre og sto aktivt på ski. Min far kjørte meg rundt overalt i landet så vi pratet mye sammen i bilen. Som utdannet økonom er det naturlig at han fra tid til annen hadde business samtaler i bilen hvor jeg ble nysgjerrig og begynte å spørre om det jeg hadde overhørt i samtalen og ikke forstått. Jeg har alltid hatet å ikke forstå og far var ikke vond å be til å forklare forskjellige ting innenfor business og økonomi noe som skapte en interesse og respekt for faget.

Hva er det beste ANSA gjør for nordmenn i utlandet?  ANSA gjør nok my bra i utlandet som jeg ikke benytter meg av, men for min del er de beste funksjonen til ANSA en billig og god forsikring, og det at de organiserer sosiale samlinger for nordmenn rundt omkring i USA.

Hva er det beste med ditt studiested? Det er mye bra med Boulder som studiested, men de helt klart beste er klimaet og fjellene. Klimaet i Denver/Boulder området er varmt og tørt stort sett hele året, avbrutt av en spennende snøstorm eller litt ettermiddags regn. Om sommeren og langt ut på høsten kan du bade i elvene eller innsjøer og gå tur i fjell som er opp til 5000 m.o.h., om vinteren kan du stå på ski i de samme fjellene hvor blant annet den legendariske utforløypa i Bever Creek er.

Hva savner du mest fra Norge? Hjemlengsel er ikke noe jeg stort sett føler på, men det er alltid små ting man savner som venner og familie, sjokolade og ikke minst ordentlig brød men det jeg savner mest er helt klart sjøen. Jeg har bodd hele mitt liv på Nesøya så sjøen har aldri vært mer en noen få meter unna, i Colorado derimot er man over 1000 km fra nærmeste hav.