ANSA-arrangement i Russland

Den 1. oktober var det duket for en velkomstmiddag til alle ANSA-medlemmer i Russland. En gruppe av norske studenter i Russland hadde fått en idè om å gjøre Russland til det 27. ANSA-land, og velkomstmiddagen ble et stort steg i riktig retning.Velkomstmiddag i Russland

Til tross for at Russland er et stort og viktig land, er det relativt få nordmenn som studerer her. ANSA har et register på 24 norske studenter i hele Russland, hvorav en stor andel utgjør utvekslingsstudenter. På middagen som ble holdt på staselige Uzbekistan-restaurant midt i hjerte av Moskva, ved Trubnaya Metro – dukket det opp hele 14 ANSA-medlemmer. 12 av deltakerne studerer i Moskva, mens en kom fra St. Petersburg og en kom fra Murmansk. 5 av deltakerne skal være i Moskva over lengre tid (1-4 år), og samtlige av disse fem ønsker å sette seg ned for å danne et interimsstyre.

I resterende måneder av 2016 ønsker interimsstyre i samarbeid med resten av ANSA-medlemmene i Russland å tilrettelegge for et eller to spennende arrangementer. Morten Jentoft har allerede uttrykt sin begeistring for initiativet, og har sagt seg villig til å holde et foredrag senere i høst.

Det går mot spennende tider for ANSA-medlemmer i Russland, og mye tyder på at en offisiell stiftelse av ANSA Russland landsstyre er klar til dyst allerede innen utgangen av året.

Spørsmål? Ta kontakt på martin@smartinder.com.

/ Martin H. Inderhaug

 

Interessert i studier i Russland? Les mer på ANSA.no/Russland