Bli kjent med ANSAs Hovedstyre: Thea Holland

Hovedstyret i ANSA består av seks nåværende utenlandsstudenter og to tidligere utenlandsstudenter og blir valgt på Generalforsamlingen i Oslo hvert år. Hver måned får vi høre fra en av dem her på ANSAbloggen hvor de forteller litt om seg selv og “livet i Hovedstyret”.

Hei ANSA-bloggen!

Mitt navn er Thea, jeg er 23 år gammel, kommer fra Asker og ble ferdig med en Bachelor i psykologi fra Dublin i mai. Til vanlig jobber jeg som miljøterapeut i akutt psykiatrien og har akkurat flyttet til Oslo sammen med en god venninne. I hovedstyret har jeg ansvaret for å følge opp tre land og et utvalg, i tillegg til at jeg sitter i budsjettkomiteen. Mine ansvarsland som hovedstyrerepresentant er ANSA Ungarn, ANSA UK og ANSA Singapore. Utvalget jeg har ansvar for å følge opp i tillegg til ANSA-landene heter ANSA Student Help Students, dette er et veldedighetsprosjekt som støtter ungarske barnehjemsbarn og studenter i Romania.

I løpet av høsten har jeg allerede fått besøke både ANSA Singapore og ANSA UK. I september dro jeg på mitt første besøk som var til Singapore, dette var både første gangen min i Asia og i Singapore. Jeg dro på besøk for å være med på overlappingsmøtet etter valget i ANSA Singapore, og fikk møte både tidligere og nye tillitsvalgte i ANSA Singapore.

ANSA Singapore sitt nyvalgte styre.
ANSA Singapore sitt nyvalgte styre.

Dette var en utrolig hyggelig og spennende reise. Jeg ble tatt med på flere av turistattraksjonene slik som Singapore sin egen Chinatown, et område i Singapore by med mye tradisjonell asiatisk mat og et område som kanskje ser mer ut som slik man ser for seg Asia, eller ihvertfall slik jeg så for meg Asia, med masse små butikker, matsteder og boder.

dsc00941
Et av markedene du finner i Chinatown.

Singapore er jo ellers et veldig moderne land/by som ser mer ut som en vestlig storby. En annen del av Singapores turistattraksjoner som virkelig «caught my attention» var det store skipet som ligger oppå tre skyskrapere som er kjent for sitt flotte hotell, med sky-basseng og skybar. Definitivt et av de kuleste og flotteste stedene jeg har vært på, hvor du får muligheten til å se utover nesten hele Singapore by og over til havnen hvor du finner «The Merlion» en statue utformet med et løvehode og en havfrue/havmanns kropp.

Det er mye man kan gjøre i Singapore, men med mine to korte dager ble det ikke så mye mer sightseeing enn som så, men i mine øyne trenger du nesten ikke mer en å være der og oppleve den spennende og varierte byen Singapore er. Jeg gleder meg allerede til å komme tilbake!

Neste tur gikk til Manchester for å besøke ANSA UK da de arrangerte Kick-off og bursdagsfeiring av ANSA sitt 60-årsjubileum. Manchester er jo en by som er veldig kjent for å være en fotballby, men også en tidligere industriby. Manchester er likevel mye mer enn det, mitt inntrykk er at det er en utrolig kul og livlig by med mye annet å tilby også.

Dette har kanskje noe å gjøre med ANSA UK sitt veldig inspirerende rebusløp hvor alle lagene fikk et årstall fra ANSA sin begynnelse på 1950-tallet og frem til 2000-tallet, hvor de skulle kle seg ut til riktig tidsalder og løpe rundt i byen på forskjellige poster som en hippie fra 1970-tallet eller en popstjerne fra 1990. Jeg tror aldri jeg har sett så mange morsomme og gjennomførte antrekk på et rebusløp før og jeg tror folkene i Manchester fikk seg en skikkelig overraskelse med studenter utkledd fra syv tiår løpende rundt i byen! Det er jo alltid et livlig lag når man kommer på besøk til ANSA UK med så mange spennende studenter og alle ANSA-sangene som blir sunget for full hals under middagene, men årets kick-off overgikk virkelig seg selv med deres gjennomførte utkledningsrebus.

 

Gleder meg til mange kommende ANSA-turer og har du enda ikke deltatt på et ANSA-arrangement i landet ditt kan jeg love deg at du virkelig har gått glipp av noe. Så hiv deg rundt og bli med på alt det morsomme og lærerike ANSA-landene der ute finner på!

 

Se oversikt over alle ANSA-landenes aktiviteter.

Finn ditt nærmeste ANSA-land.

Engasjer deg i ANSA!

Les mer om Hovedstyret her.

Bli bedre kjent med ANSAs politiske arbeid.

Følg ANSAs politiske arbeid på Twitter @ANSA_sentralt