En annerledes næringslivsdag i Singapore

Torsdag den 03 november arrangerte ANSA Singapore med vår hovedsponsor Hydro NLD, en næringslivsdag holdt på Novotel ved Clarke Quay.

Dette var den største NLD noensinne med hele 20 nasjonale- og multinasjonale bedrifter til stede. Med et godt oppmøte av studenter fra både Norge og Sverige ble lokalet raskt fylt opp med ivrige studenter klare for informasjon om de ulike bedriftene og industriene med fokus på næringslivet her i Singapore og ellers i Asia.

I år var vi så heldige å ha med oss disse selskapene på NLD:
-Hydro
-Mercuri Urval
-Golden Stena Weco
-Snorre Food
-Cocoon Capital
-Innovation Norway
-Fearnleys Asia
-Odfjell
-DNV GL
-Wilhelmsen Ships Service
-Capgemini Consulting
-Norges Bank Investment Management
-Hilton
-DNB
-Cognizant
-Norwegian Embassy
-Western Bulk
-Sjømannskiriken
-Suit Yourself
-Zalora

Da studentene ankom fikk de tildelt brosjyre med oversikt over alle de deltakende bedriftene og navneskilt. Alle bedriftene var representert på stands hvor studentene fikk mulighet til å stille spørsmål og prate med de ulike bedrifts-representantene.

dsc_0010
Goodie-bags ble tildelt til de 20 første studentene

dsc_0032dsc_0037

dsc_0027
Sjømannskirken stilte opp med vafler på stand; noe som falt i smak blant alle studentene!

img_7599img_7600img_7633img_7634img_7611img_7604img_7605img_7609

img_7615img_7618img_7623img_7628img_7632img_7603img_7624img_7620img_7637img_7642

Noen av bedriftene delte også ut bedriftsbesøk til de mest engasjerte studentene, her er en heldig vinner av bedriftsbesøk til Hilton:

dsc_0045

Landsleder Kim-Andrè åpnet kvelden med en kort velkomsttale før kveldens moderator John Ogier ga informasjon om kveldens program.

John Ogier er en dyktig coach som arbeider med å hjelpe folk i virksomheter med kommunikasjon og med å lede med selvtillit. Med over 20 års erfaring med salg og markedsføring ledelse med amerikanske, australske og europeiske selskaper arbeider han senior nivå ledere som søker en positiv endring i seg selv og i sine virksomheter.

img_7700
Videre holdt Henning Flaig, Managing Director i Hydro, en spennende presentasjon om hvordan Hydro`s arbeider både her i Singapore og world wide. Mange av studentene fikk øynene opp for hvor stor del av hverdagen vi er i kontakt med eller bruker noe produsert av aluminium.

img_7664

Videre holdt William Klippgen tale om hvordan det er å starte opp egen bedrift og hvordan det er å arbeide som entreprenør. William Klippgen er en SVCA prisbelønte angel investor fra Norge som har investert i over 25 online startups i Europa, USA og Asia siden 2004. Hans selskap, Cocoon Capital, investerer i muligheter som er rettet mot de raskt voksende 800 millioner + nettbrukere i Sørøst- Asia og India.

img_7668img_7672

img_7673

Det holdt world cafe dirigert av moderatoren John Ogier. Her satt studentene på bord med 1-4 bedrifts-representanter fortalte studentene om deres arbeid og de sammen diskuterte og pratet om de ulike industriene.

img_7688

img_7677img_7678img_7679img_7680img_7681img_7684img_7685img_7686img_7687

Videre ble det holdt paneldiskusjon hvor studentene rullerte på bordplassering etter hver sak slik at de fikk ny input fra både de ulike bedriftene og studentene. Etter bordene sammen hadde pratet og reflektert deres tanker om emnene ble de diskutert blant ulike representanter på scenen.

Emnene som ble diskutert var følgende:
1 Whats a smart move? Does it make sense to start your career in an overseas location?

Panelet bestod av: Øyvind Persen fra DNV GL, Gisle Sarheim fra Hilton, Anniken Rødseth fra DNB, Lars Knutsen fra Norges Bank og Jacob Enersen fra Golden Stena Weco og diskuterte dette med innspill og spørsmål fra studentene i salen.

img_7707img_7711

 2 Me in a Global World. How can individuals brand themselves effectively in a highly competitive global labour market?

Panelet bestod av: Jarleif Tvedt fra Snorre Food, Jeannine Hertel fra Mercuri Urval, William Klippgen fra Cocoon Capital, Henning Flaig fra Hydro og Fredrik Olsen fra Fearnleys Asia.

img_7714

Etter timers intens diskusjon og idèmyldring, holdt Landsleder Kim-Andrè Richter avslutningstale før det ble det servert middag og dessert på hotellet. Kvelden avsluttet med mingling og at studentene og bedriftene skrev tilbakemelding om kvelden på en stor ide-tavle som var satt opp i enden av lokalet.

img_7728img_7729img_7741img_7743img_7744img_7746img_7748img_7749img_7752

img_7757img_7759

Vi i Landsstyret vil gi en stor takk til vår hovedsponsor Hydro for å ha støttet oss og gjort denne kvelden mulig. Vi vil også takke en fantastisk kveld til alle bedriftene som møtte opp og støttet studentene, og til alle de engasjerte studentene som var med denne dagen!

IMG_7761.JPG
Landsstyret 2016: Fra venstre: Sara Eik-Andresen (Informasjonsansvarlig), Jenny Christina Høye (Prosjektansvarlig), Kim-Andrè Richter (Landsleder), Ida Refsti (Økonomiansvarlig) og Runa M. Haukli (Markedsansvarlig)

Vi håper alle hadde det like gøy som oss! Og vi gleder oss allerede til neste gang!

.. og husk å keep connecting!