ANSA UK: Karrieredagen 2016

Nå kan man trygt si at førjulstiden er i gang, og det betyr hvert år at det snart er én måned siden ANSA UK arrangerte sin årlige karrieredag i London.

karrieredagen16_1

Den andre lørdagen i november strømmet norske studenter fra hele UK, samt noen fra ANSA Alumni, til London i anledning Karrieredagen. Der møtte de et bredt utvalg av bedrifter og fikk høre interessante foredrag. Nytt i år var at vi også hadde med oss tre av ANSAs egne utvalg: ANSA Samfunn, ANSA Realfag og ANSA Økonomi. Disse stod på stand og delte blidt med studenter hva utvalgene driver med.

Dagen ble kickstartet med tre faglige foredrag. Samfunnsviterne var først i ilden og snakket om hvordan man kan klare seg i dagens stadig tøffere arbeidsmarked. Videre snakket representanter fra Finansdepartementet om hvordan uforutsette hendelser påvirker budsjettarbeid og norsk økonomi. Til slutt fikk vi et svært spennende foredrag om digitalisering fra Accenture.

ansa-uk-karrieredagen-2016-7

ansa-uk-karrieredagen-2016-3

Etter gode foredrag med ulike fokus, var det tid for lunsj. Alle foodies jublet og stilte seg i kø, mens resten benyttet anledningen til å mingle med medstudenter og representanter fra bedriftene.

Da vi hadde fått (mye) god mat var den mette og fornøyde gjengen klare for bedriftspresentasjoner. Det er den delen av Karrieredagen hvor bedriftene får sin mulighet til å lokke studenter til å søke jobb hos nettopp dem. Med hele ti bedrifter på plass på arrangementet, ble bedriftspresentasjonene delt opp i to deler, med en liten pause mellom.

ansa-uk-karrieredagen-2016-17

Avslutningsvis var det tid for stands. Studentene hadde dermed muligheten til å lære mer om hva de forskjellige bedriftene ser etter når de ansetter, og hvordan man kan skille seg ut hos de forskjellige arbeidsgiverne. Bedriftene kunne gi nyttige tips og råd, samt finne ut mer om hva slags inntrykk studenter har av dem, hva de jobber med, og hvordan de ansetter. Vinn-vinn på stands, altså!

ansa-uk-karrieredagen-2016-45

Da mørket la seg over den britiske hovedstaden og lysene i gatene skinte fint, tok vi turen av gårde til The Folly, et moderne spise- og drikkested midt i ærbødige og fasjonable City. Der fortsatte minglingen i en mindre formell setting, og både studenter og bedriftsrepresentantene koste seg (siden det snart er jul) gløgg i hjel.

Alt i alt et vellykket arrangement. Vi i landsstyret ønsker å takke alle som deltok og håper å se dere på Games of ANSA UK i Edinburgh på nyåret!

Until then!

ansa-uk-karrieredagen-2016-31-kopi

 

Foto: Ragnhild Utne

Foto av landsstyret: Kamilla H. Risanger