Hovedstyret: Hedda Gudim

Ikke hver dag man som hovedstyrerepresentant får æresplassen rett på forsiden av ANSA-bloggen. Må derfor slå til med nok en gang å ønske alle et fantastisk godt nyttår og minne dere på at nyttårsforsettene først begynner en gang i februar. Det har de i alle fall hos meg – inkludert et par uker på etterskudd med blogging. Livet som hovedstyrerepresentant innebærer nemlig en del plutselig utforutsette plikter, oppgaver og frister, som for eksempel blogging, Skyping,  svare på e-post, sakspapirskriving, pubkveld, grøtspising, en mulig svipptur til Colorado, en til Whistler i British Columbia, og plutselig så var det en tur til Oslo også. Neida. Jeg digger livet i HS. Også som utenlandsstudent. Kan selvfølgelig ikke la dere slutte å lese uten å ha fått med dere høydepunktene!

#1 – kort om meg:

Den isolerte HS-representanten som sitter ene og alene i Nord-Amerika (foruten det celebre selskapet til studentprest Elisa Stokka i New York). Nåværende uterepresentant for ikke mindre enn: ANSA Canada, ANSA USA, ANSA Samfunn, RAV og sist men ikke minst: Brasiiiiiiiiiiiill!!!!! Tidligere økonomiansvarlig og nestleder i ANSA Canada, lokallagsleder i Montreal og selvfølgelig ivrig medlem av ANSA Paris.

Dro altså som klisjéfylt utvekslingsstudent ett år på videregående til Bernie Sanders sitt hjemsted,  Vermont, og måtte derfor fortsette trenden ved å flytte til Montreal i Canada for å studere. Som søkende og svevende nittenåring begynte jeg på en bachelor i filosofi og internasjonal utvikling på McGill University, med arabisk, fransk, og så mye statsvitenskap som mulig. Skjønte fort at Montreal var en by litt for god til å være sann, så måtte derfor bryte den fantastiske illusjonen med et pausehalvår på utveksling igjen i Paris på Sciences Po. Derimot var det visst ikke mulig å leve på luft og croissanter likevel, så dro tilbake til Canada og ser nå med store øyne mot dagen jeg sitter med bacheloren i hånden, 22 år, og kan fortsette å la meg inspirere av alt hva andre ANSA-medlemmer gjør og får til!

Da vår alles kjære Elisa dukket med vaffeljern og kardemomme og brakte med seg Sandnes-dialekt og (vaffel)hjertevarme på ANSA Montreals juleavslutning, med kommentaren: «Oi! Har du stekerist også! For et møblert hjem!» Hvem skulle tro det var mulig å lage julestemning i min håpløse, herlige studentlelighet…

Da jeg som nyvalgt HS representant, fortsatt nestleder i ANSA Canada og som step-in for lokallaget var med og arrangerte ANSA Canadas første overnattingstur på østkysten, med besøk på den norske ambassaden i selveste Ottawa. Da vi i ekte avslappet ANSA Montreal (les: Québec), ta-det-som-det-kommer stil, dro fra Ottawa Jail Hostel og endte opp på en studentpub der DJ-en spilte ”What Does the Fox Say”. Hehe jaja.

Da vi igjen og igjen på hvert eneste sommerseminar tar dansing til nye høyder. Glemmer aldri lyden av en haug med nordmenn som etterlengtet synger til Kaizers og Karpe Diem for full hals, vel vitende om at utlandet enda ikke har lært seg å høre på god (dvs. norsk) musikk.

#3 – beste HS-øyeblikk:

1 -2 -3: HS#2, julebord, og valget på GF! Finnes det én grunn til å stille til Hovedstyret er det å kunne være med på HS#2. Snakk om fantastisk gjeng å utforske ny by med. Noe med blandingen av: «YES! Jeg får dra på tur med ANSA helt helt gratis,  miste en midterm til kommentaren ‘Wow! What an extracurricular! Of course you can go, I’ll even give you extra participation marks!’» og «WOW! Aldri vært i Dublin før! Ante ikke at det gikk an å studere her! Dritfett!» og «WOW! FOR en gjeng. Har ikke sett hverandre siden ekstasen av GF i august. Gleder meg også så mye til å lære meg forskjellen på spørsmålstegn, innlegg og kommentar.» Neida. Høydepunktet var så klart da Maren Hald Bjørgum dro frem panda-ansiktsmasker til alle på 6-manns hostellrommet og koreansk drikke.

16492567_10155611248595021_388464510_o

En fantastisk nummer to var så klart det notoriske julebordet. Å se Storgata 19 forvandles fra kontorlandskap til nisselandskap, med sanger, digg mat og tidligere og nåværende president Madeleine og Ole Kristian som fremfører Grevinnen og Hovmesteren, plettfritt, men med noen lure ANSA-tvister så klart (hvem ante at sketsjen egentlig endte i allsang til «Kua»…) Dessverre litt skuffende å møte opp til møtet dagen med bilder av alt hva man går glipp av når man tar siste t-bane hjem igjen. Tips til ANSA-netter: husk at kaffe-maskinen står i 6. etasje og fungerer natten lang…

For ikke å glemme… ANSA USAs fantastiske høstseminar i Minneapolis.

img_2630

Og når man plutselig snubler over denne utsikten her. Jeg mener… Lake Calhoun.

img_2600
Irsk pub i downtown Minneapolis.

img_2589

 

img_2112

Tusen takk for meg!

16507661_10155611263050021_316082232_n

– Hedda Gudim, hovedstyret 16/17