Gjesteblogg fra ANSA Russland: GAUK 2017

Helgen 17-19 februar holdt ANSA UK sin veldig populære GAUK-helg i Edinburgh.

I år åpnet GAUK for første gang opp for at norske studenter i andre land enn Irland og Storbritannia fikk delta. Tre av oss fra ANSA Russlands interimsstyre var så heldige å sikre oss plass blant de 76 deltagerne. I tillegg kom to medisinstudenter fra Slovakia og en fra Malta, studentprest Ingrid Ims og representanter fra Hovedstyret.

ansarussland_gauk2
Marte og Eli benyttet seg av muligheten til å få sett litt av byen før GAUK startet – veldig deilig å slippe snø og minusgrader!
ansa-russland-paa-ansa-gauk-2017
Studenter fra England, Russland og Irland benyttet seg av muligheten til å smake litt på ekte skotsk whisky fredagskvelden.

Det var arrangert et helt fantastisk rebusløp som fikk frem vinnerinstinktet i oss alle. Veldig viktig å påpeke at det var Marte fra St. Petersburg som var på vinnerlaget (litt konkurranse har vi mellom Russlands storbyer), men Eli og Martin som studerer i Moskva var på lagene som kom på henholdsvis andre og tredje plass.

Utover at helgen var utrolig morsom med så mange flotte norske studenter, var det også veldig inspirerende å være med på et av ANSA UKs største arrangementer.

ANSA UK har 28 lokallag tilgjengelige for sine rundt 5000 medlemmer, i motsetning til lille oss her i nord med 25 registrerte norske studenter. Derimot jobber vi for at flere norske studenter joiner hos her i Russland og vi ønsker å være klare for å ta i mot de ferske studentene på best mulig måte.

Mellom rebusøktene fikk vi mulighet til å snakke med både landsstyret i UK og medlemmer i lokallagene. Vi fikk høre om lokale og nasjonale aktiviteter ANSA UK arrangerer og mulighetene som finnes for studenter i ANSA-land. Og vi fikk lært oss noen veldig fine ANSA-låter!

ansarussland_gauk3
Flotte ANSAere før bankett på lørdagskvelden

Nå jobber vi for å planlegge sosiale og faglige arrangementer for våren og passe på at ANSA Russland blir et offisielt ANSA land i løpet av 2017.

Vi takker igjen for muligheten til å være med på en så kul helg og møte alle fantastiske ANSAere! Dere er alle velkommen på tur til Russland når vi er litt mer etablert!

Les mer om studier i Russland på ANSA.no
Få oversikt over alle ANSA-land og -lokallag.
Og hold deg oppdatert med ANSAs arrangementer rundt om i hele verden.