Møt ANSAs nye generalsekretær!

General Halvorsen rapporterer til tjeneste! ANSAs nye generalsekretær heter Anders Petterød Halvorsen. Han kommer fra stillingen som avdelingsleder i Econas medlemsavdeling. Anders er 41 år og studerte ved the University of Huddersfield i England. Vår nye generalsekretær tiltrer sin stilling den 5.april.

anders-halvorsen

Jeg er utrolig stolt og fornøyd over å kunne presentere Anders som vår nye generalsekretær“, sier ANSAs president, Ole Kristian Bratset.

Vi har stilt Anders noen spørsmål slik at dere kan bli litt bedre kjent med han.

 • Hvorfor valgte du å søke på stillingen som generalsekretær i ANSA?
  • Det handler hovedsakelig om «engasjement». ANSA oser av engasjement fra A til Å. Det er en organisasjon og en medlemsgruppe jeg mer enn gjerne kunne tenkt meg og arbeide for.
   Jeg er en over middels engasjert som person som elsker å ha det gøy på jobb. Jeg håper også at jeg kan bruke dette engasjementet til å bidra til at andre har det gøy på jobb og at jeg kan videreutvikle meg som en engasjerende og trygg leder.
   Engasjement handler også om å «ville noe». Jeg ser på ANSA som en organisasjon som vil noe, og jeg ville gjerne ta del i arbeidet med å utvikle og sikre morgendagens leveranse til ANSAs medlemmer
 • Hva tror du vil være de største forskjellene og likhetene ved å jobbe i ANSA i forhold til din nåværende jobb i Econa?
  • Likhetene slik jeg ser det kan nok kategoriseres under hovedområder som; engasjement, innholdsleveranse, service og utvikling. De største forskjellene ser jeg nok i at medlemsgrunnlaget i ANSA dreier seg om et mer konsentrert segment. I ANSA jobber man hovedsakelig mot dagens og morgendagens utenlandsstudenter, altså en noe mer homogen målgruppe enn det jeg jobber mot i dag. Derfor er også ANSA mer målrettet og mer direkte i sin kommunikasjon, noe jeg gleder meg over å jobbe mer med.
 • ANSA har et mellomstort sekretariat baser i Oslo, men medlemmene er spredt utover bokstavelig talt hele verden. Din jobb er å lede sekretariatet, som igjen skal betjene fremtidige, nåværende og tidligere utenlandsstudenter. Hva er den største utfordringen med å ha medlemmer som er så spredt?
  • Min åpenbare visjon om hvordan man best mulig jobber mot et spredt medlemsgrunnlag er å være gode på 3 ting:
   • Lokalt engasjement
   • Skape innholdsleveranse uten geografiske begrensninger.
   • Kommunikasjon
    Jeg er sikker på at ANSA scorer godt på disse punktene i dag. Ellers tror jeg mange muligheter ligger i å utnytte spekteret av løsninger som kommer i dragsuget av «digitaliseringen».
 • Som generalsekretær skal du lede et sekretariat som skal tjene medlemmene. Er du mest general eller sekretær?
  • Svaret på det er nok noe situasjonsbasert. Opprinnelig kommer jeg ifra hotell- og reiselivsbransjen, som betyr at jeg har et iboende service- og kundefokus. Kombinert med det er jeg her for å tilrettelegge for medlemmene, så derfor dreier nok svaret mer i retning av «sekretær».
 • Hva gleder du deg mest til med jobben i året som kommer?
  • Svaret er enkelt: oppgavene og menneskene. Jeg er over middels interessert i mennesker og blir fort engasjert. Jeg har vært så heldig og fått mulighet til å jobbe med Econas studenter og forsøkt å legge til rette for deres valg og fremtid. Det har vært motiverende og det tar jeg med videre inn i denne stillingen. Ellers liker jeg kontinuitet i arbeidet, det å bygge grobunn for utvikling av morgendagens forretningsområder i fellesskap gleder jeg meg til.
 • Hva ser du som den største utfordringen i året som kommer?
  • Å leve opp til mitt budskap i intervjuprosessen rett og slett. Samtidig skal det være gøy å gå på jobb, så håper jeg klarer å levere på trivsel og motivasjon på arbeidsplassen for mine kolleger. Motiverte kolleger er sjeldent negativt.
 • Om ett år, hva tror du har overrasket deg mest ved jobben?
  • Glasskulen har jeg dessverre glemt et sted. Men jeg kan si så mye at jeg gleder meg til å bli overrasket. Så spør meg om et års tid så skal jeg kunne gi et bedre svar.
 • Fun fact? 
  • Mye fun facts men ikke mye jeg tørr dele. Jeg er en temmelig åpen person, så jeg utfordrer deg til å bli kjent med meg så kommer det kanskje noen historier. Men må jeg dele noe kan jeg jo fortelle at jeg hadde garnisonsrekorden i håndgranatkast i 1996 da jeg var i militæret. Heldigvis har jeg ikke måtte ta denne egenskapen i bruk.anders-halvorsen-3