ANSA Asia Convention 2017

Ett av årets største ANSA arrangementer, ANSA Asia Convention (AAC), var nok en gang en suksess.AAC fylte 7 år i år, og ble avholdt i Hong Kong fra 16. til 19. februar i Hong Kong. Målet med konferansen er å bidra til utvikling av norsk tilstedeværelse i Asia og informere om mulighetene i næringslivet, samt samle studenter for nettverksbygging. I år var til sammen 67 medlemmer med, som nå studerer i Kina, Taiwan, Sør-Korea, Japan, Singapore, Malaysia og Australia, i tillegg til at vi også hadde besøk av ANSAs President, Ole Kristian Bratset.

fullsizeoutput_36f1.jpeg

Temaet for årets AAC var “10 years forward; Scandinavia in the Asian market” og vi hadde besøk av selskapene Gard, Voss, Innovasjon Norge og Invest HK for å prate om, og diskutere dette temaet med de norske studentene. I tillegg hadde vi et ganske pakket kulturelt program for å oppleve Hong Kong, en fantastisk flott og veldig interessant by.

På torsdagen ankom alle deltagerne, og ble booket inn på hostel for så å samles til første middag sammen. Vi fikk smakt Kinesisk mat og blitt kjent med hverandre. Middagen ble etterfulgt av en privat trikketur gjennom kveldens Hong Kong; en veldig koselig kveld som start på helga!

Neste dag ble AAC’17 offisielt åpnet av koordinator Cheyenne på Hong Kong Polytechnic University. Det faglige programmet startet med en presentasjon av ANSAs president Ole Kristian Bratset, som snakket om ANSA generelt og om hans erfaringer som president så langt. Deretter hadde vi foredrag fra de fire forskjellige selskapene som besøkte oss, fulgt av paneldebatter. Deltagerne fikk spurt spørsmål, diskutert og lært mye om fremtiden til Skandinaviske selskaper og deres virksomhet i Asia.

img_3567

img_3593Presentasjon av Innovasjon Norge

img_3607Presentasjon av Invest HK

img_3609Første paneldebatt

img_3623Presentasjon av Voss

img_3628Presentasjon av Gard

img_3640Andre paneldebatt

Dagen ble avsluttet med sightseeing, middag og en tur til Temple Street Night Market.

Lørdag var siste dag med satt program. På morgenen fikk alle en runde med kantonesisk språklæring. Vi lærte mange brukbare uttrykk som vi kunne bruke den siste dagen i Hong Kong! Før den avsluttende middagen var en gruppe å så på to templer i Wong Tai Sin området.Hele eventet ble avsluttet med drinker i takbaren på IFC Mall!

AAC 2017 gav absolutt mersmak, og det var en god mulighet til å bli kjente med andre nordmenn i Asia. Det var også en glimrende måte å oppleve Hong Kong på!

-Patrick John Woods

17121596_10155898475908275_860290247_oAAC styret

Tusen takk til alle som deltok og bidro til en uforglemmelig helg. Takk til AAC’17 hovedsponsorer Jotun og Hydro som har gjort arrangementet mulig. Vi gleder oss allerede til neste år!

 

Mai Masuda Gylseth

Landsleder ANSA Japan