ANSA Latvia fagseminar 2017

Hallaisen! En ny uke har meldt sin ankomst, og vi håper alle har fått litt ny giv etter fagseminaret i helga!

Lørdag 4. mars var det endelig duket for ANSA Latvias fagseminar 2017. Dagen startet klokken 09:00 med foredrag av ambassadør Steinar Egil Hagen, som snakket litt løst og fast om Norge og Latvia og samarbeid landene i mellom. Stafettpinnen gikk så videre til ANSA-president Ole Kristian Bratset som snakket litt om sin hverdag som ANSA-president og viktigheten av det politiske arbeidet ANSA gjør for oss utenlandsstudenter. Videre fikk vi høre litt om ANSA sine fordeler og sosiale arrangementer av hovedstyre-representant Kamilla Risanger.
img_5428img_5436

SÅ! Så var det endelig tid for første faglige foredragsholder…

dsc_0751Wasim Zahid var førstemann ut. Legen kjent fra blant annet “Hva feiler det deg?” på NRK har blitt litt famous blant oss medisinstudenter, så mange (inkludert undertegnede) var litt starstruck for a moment there. Han pratet om den kunnskapsrike pasienten – hvordan skal man forholde seg til dagens pasienter som gjerne har sittet og googlet i et par timer før legetimen? Han pratet dessuten om hvordan man som lege kan benytte seg av flere plattformer, som for eksempel twitter (twitterlegen<3).

img_20170304_101201

img_20170304_104729Nestemann ut var tannlege Cecilie Gjerde. Hun pratet litt om livet som tannlege generelt (som i følge henne er verdens beste jobb) og om sin stamcelle-forskning. Hun driver nemlig og framstiller kjevebein fra voksne stamceller! Not all heroes wear capes! Neida, but seriously ble så sykt imponert over den dama.

dsc_0760

Hun nevnte at de nå prøver ut forskningen sin på mini-griser, men den forskningen er fortsatt ikke ferdig. Er det bare jeg som vil ha henne tilbake til neste år for å høre om resultatet??

Neste post på programmet var LUNSJ, og det var faktisk overraskende bra mat, bare litt dårlig organisert kø. Tommel opp for Albert hotel!

img_20170304_133145

img_20170304_133324

dsc_0778

Så var det dags for å hilse på Fred Holsten, søvnspesialisten fra Bergen! Han snakket om søvn og søvnproblemer, og hvordan man kan behandle det. Viktig lærdom: En power nap skal ikke vare i mer enn 20 minutter!!

dsc_0785Så mine damer og herrer, var det tid for det foredraget mange hadde gledet seg til. Esben Esther Pirelli Benestad og kona Elsa Almås snakket om “kjønnsbegeistring”, et tema som er veldig samfunnsaktuelt akkurat nå.

Mange snakker om det å være “født i feil kropp”, men Esben Esther mener at dette utrykket ikke nødvendigvis er riktig. Man må ikke være enten gutt eller jente, eller jente som egentlig skulle vært gutt eller gutt som egentlig skulle vært jente, du kan definere deg som noe midt i mellom også. Dessuten, hvem er det egentlig som har definert hva en “gutt” og en “jente” er?


Årets siste foredragsholder var avdelingsoverlege i ambulanseavdelingen Anne-Cathrine Braarud. Hun snakket om akuttmedisin samt noen etiske dilemmaer man som akuttlege noen ganger befinner seg i.Tror egentlig at nesten alle medisinstudenter har en hemmelig drøm å om bli akuttmedisiner, så dette var et foredrag som fenget!

 

Så var selve foredragene over, men dagen var langt i fra omme! Senere ble det middag på hotel Albert før festen fortsatte på Kalku, aka den kleine kjellerklubben som Hilde liker å kalle den… Apropos Hilde. Til tross for dundrende hodepine dagen etter (eller??) klarte 21 av oss å karre seg på foredrag med Hilde Sirnes (studentpresten vår) dagen etter. Hun pratet litt om kommunikasjon med pasienter i vanskelige situasjoner, noe som vil være nyttig for enhver medisinstudent å kunne noe om.

Jepps, det var litt om fagseminaret 2017! Kjipt at det er bare èn gang i året… Tusen takk for ei sykt bra helg, og til alle som kom! I år var det rekordmange som deltok på fagdag!

One more thing. Dette her blir faktisk mitt siste blogginnlegg i og med at nytt styre skal velges på landsmøte 25. mars. Og da passer det jo perfekt at jeg endelig kan snakke litt om #spons i siste innlegg! Just like a real blogger. Det har seg nemlig sånn at dere fikk en goodie bag på fagdagen, og det er takket være noen flotte selskaper som ville hjelpe oss. GYMO er en side som selger medisinsk utstyr, og som sponset alle med flotte EKG-linjaler. Sjekk ut nettsiden deres HER. Narvesen sponset oss med vannflasker, for som medisinstudenter vet vi hvor viktig det er å holde seg hydrert. Og den twixen/snickersen var ren og skjær velvilje fra ANSA styret <3
logo-med-web-og-tekst-gymoscreen-shot-2017-03-06-at-16-09-18
Takk for meg! Rakel

 

Mer info om ANSA Latvia og studier i Latvia: