Eventyret om utenlandsstudentene på Hadeland

Sist helg ble et koselig, lite hotell i historiske, landlige omgivelser forvandlet til et magisk paradis av norske utenlandsstudenter fra alle verdens hjørner. Det var tid for en av ANSAs viktigste tradisjoner, nemlig sommerseminaret på Hotell Hadeland.

Allerede torsdag morgen reiste de første studentene opp med fellesbuss fra Oslo. Det var landslederne, som skulle ha en ekstra dag med kurs og medietrening. Resten av gjengen inntok paradiset på fredagen for å delta på en helg spekkfull av spennende kurs og foredrag som var grundig tilpasset de forskjellige medlemsgruppene. Da helgen så altfor fort gikk over i historiebøkene, kunne nok alle se tilbake på en helg med mye uforutsett lærdom.

Landslederne fikk blant annet delta på førstehjelpskurs i regi av Røde Kors. Viktig kunnskap som aldri kan læres nok ganger!

Men det var ikke bare konferanser på agendaen. En av tradisjonene på sommerseminaret er den beryktede temafesten, som denne gangen medførte utkledninger som lederhosen (som enkelte Tyskland-studenter nekter å kategorisere som kostyme), tyske turister, tyske kjendiser, tyske fotballspillere og skikkelser fra brødrene Grimms eventyr. Temaet var ganske riktig Tyskland, inspirert av årets Tysklandssatsning. Men også mer kreative kostymer var å finne, som Berlinmuren, rieslingvin og HS-Peter. Sistnevnte går vel forøvrig under tysk kjendis-kategorien.

Ingen tvil om hvem Alexandra og Martin heier på.

Lørdag ble studentene utfordret i rebusløp, som også er en godt etablert tradisjon. Åtte lag skulle gjennom like mange utfordringer, noen mer skremmende enn andre. Prestenes vannpost som ingen kommer seg tørrskodd gjennom er et fast innslag hvert år. Det samme gjelder kakekasting på presidentkandidaten, en post som stammer fra 2008, sist en president stilte til gjenvalg.

ANSAs hyggeligste mennesker (studentprestene) blir omgjort til skumle militærbefal under rebusløpet. Våt skal man bli. Ingen snarveier.

Når vi snakker om valg, så må det jo også nevnes at det ikke bare er i åpne konferanserom at det skjer ting på sommerseminaret. I kulissene har valgkomiteen full gass i sine hemmeligstemplede prosesser. Alle kandidater til hovedstyret vurderes fra topp til tå og grilles grundig i et lukket rom i løpet av arrangementet. Hvem som til slutt får et verv er det likevel opp til medlemmene å avgjøre på generalforsamlingen førstkommende helg.

Et utvalg av kandidater til hovedstyret.

Arrangementet ble avsluttet med velsmakende bankettmiddag, hvor det i år var noe ny tematikk i talene. Alexandra Kolltuft ønsket alle førstegangsdeltakere velkommen ved å gi gode råd som hun hadde samlet inn fra mer erfarne deltakere, mens Thomas Storbakk holdt veteranenes tale. Selv om han ifølge seg selv har begynt å bli grå i håret, regner vi ikke med at det er siste gang han deltar. Det hele ble kontrollert av toastmaster Eirin Holan, før president(kandidat)en selv avsluttet ved å takke for maten. Selvfølgelig var det også rom for andre kreative innslag under middagen, og dem var det ingen mangel på.

Det var mange slitne mennesker som dro hjem søndag morgen. Likevel var ingen uenige i at seminaret hadde gått altfor fort og at det egentlig burde vart i en uke til. Heldigvis er det bare ett år til neste gang. Med det takker vi Hotell Hadeland for vertskapet for i år.